ВИКОНКОМ

Дата: 26.06.2020 14:49
Кількість переглядів: 305

МИ ОБ’ЄДНАЛИСЯ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗМІНИТИ ГРОМАДУ І ЗМІНИТИСЯ САМИМ

Фото без опису
Про результати проведення двомісячника благоустрою населених пунктів Студениківської ОТГ на засіданні виконкому доповідала голова громади Марія Лях.
«Напередодні засідання ми об’їхали усі села громади та пересвідчилися, яка величезна робота зроблена старостами сіл, працівниками бюджетної сфери та КП «Господар». Тому я дякую їм за роботу. Дякую також керівникам установ і організацій, які працюють на території громади. Зрозуміло, що зараз найбільше питань викликає благоустрій території Амбулаторії села Переяславське, тому до облаштування території долучиться КП «Господар». У гарному стані заклади культури.

Фото без опису
Хочеться звернути увагу на дорогу із села Сомкова Долина, до цієї роботи ми також залучимо КП «Господар».
Велика проблема – стихійні сміттєзвалища, які створюють самі жителі (хоча ми щомісячно безкоштовно вивозимо сміття), до того ще можуть і запалити. Тут вихід тільки один – всім разом взятися за цю роботу і нести особисту відповідальність, тому маємо розробити систему штрафів за недотримання правил благоустрою. Це значно складніше, ніж облаштувати бювет чи прокласти дорогу. Тому ми напрацюємо Правила благоустрою і систему штрафів і разом із майбутнім офіцером громади будемо це суворо контролювати. Ми об’єдналися для того, щоб змінити громаду і змінитися самим, тож буде над цим працювати.
Найбільше нарікань викликав порядок довкола торгових закладів. Члени виконкому наголосили, що територію поруч із закладами торгівлі повинні благоустроїти саме торгові заклади.
У всіх селах роботи впродовж двох місяців проведена значна робота, однак завершення двомісячника не означає її припинення, тому члени виконкому ухвалили рішення про закріплення територій, прилеглих до суб’єктів господарювання, за вказаними суб’єктами, задля приведення територій у належний вигляд. Така практика існує у більшості територіальних громад. Також старостам громад та КП «Господар» доручено постійно підтримувати належний порядок у населених пунктах

Фото без опису

Про план заходів щодо підготовки та проведення Дня Конституції України на території Студениківської ОТГ доповіла провідний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення Валентина Григорівна Усик. До Дня Конституції започатковано фотомарафон «Громада у заквітчанім віночку», ініційовано збирання лікарських трав, ведуться сторінки закладів культури у Фейсбуці, готуються тематичні викладки літератури, виставки, робота відповідно до вимог карантинного періоду переведена в онлайн режим.

Фото без опису
Члени виконкому також підтримали надання дозволу на дарування житлового будинку, в якому зареєстровані діти, про що доповіла провідний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення Юлія Григорівна Козелецька. Також затверджено список дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку, бо таким дітям виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 1810 гривень. У цьому році у громаді таких дітей двоє.
Також депутати підтримали рішення про виплату матеріальної допомоги на поховання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь