ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 15.07.2020 09:07
Кількість переглядів: 292

ПЕРШОГО ВЕРЕСНЯ МИ ТАКИ ПІДЕМО ДО ШКОЛИ

Фото без опису
Такі обережні надії висловлює директор Студениківського опорного закладу Наталія Андріївна Кийко. Наразі Міністерство освіти та науки і Міністерство охорони здоров’я обговорюють плани щодо максимального врахування питань продовження навчального процесу в стінах школи та збереження життя і здоров’я дітей. Зараз Міністерство освіти має аж три сценарії початку нового навчального року, серед них і дистанційне навчання (із врахуванням роботи над помилками за попередній семестр), чого дуже не хоче батьківська спільнота, і організація роботи освітніх закладів у дві зміни, аби максимально обмежити контакти дітей між собою. Із питаннями підготовки до нового навчального року та поточну ситуацію ми звернулися до директора опорної школи.

Фото без опису
«Головне питання, яке найбільше турбує нас і Марію Олександрівну – це перекриття закладу. Впродовж двох років спостерігаємо нерадісну картину, коли частина приміщення потерпає навіть від найменшого дощику. Особливо це стосується маршових сходів та їдальні. Дах школи потребує капітального ремонту. Найскладніша ситуація, звичайно, над їдальнею, нещодавно почав протікати також дах над сходами та деякими кабінетами. Впродовж карантину зробили ремонт усіх класних кімнат, залишилися тільки сходи на другий поверх, тому якщо ці роботи будуть здійснені, то до першого вересня ми готові і чекаємо своїх улюблених учнів», - зазначає Наталія Андріївна.

Фото без опису
«Дах найбільшої школи громади турбує нас давно. Кілька разів справа доходила уже до початку робіт, але зовнішні обставини заважали. У минулому році громада виділила навіть кошти, але наш проект не пройшов у області. Нині роботи із перекриття школи вже розпочалися. Проект фінансується Департаментом житлово-комунального господарства та енергоефективності за програмою «Енергоефективність Київщини». Вартість робіт перевищує 2,4 мільйони гривень. Наша частка у оплаті становить 15% або 380 тисяч, кошти із бюджету громади виділені.
До переліку робіт входить заміна перекриття, обстеження та встановлення нових крокв, монтування системи відливів і повна заміна даху над їдальнею та облаштування стелі із армстронгу», - зазначила Марія Олександрівна.
Будівельники планують завершення робіт до 20 серпня.
Щодо якості робіт, то їх контролює Київська обласна адміністрація, але і громада відслідковує хід робіт. Нещодавні дощі не спричинили жодної шкоди приміщенню, до своєї роботи будівельники підходять серйозно. Про всі подальші події будемо вас інформувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь