ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 22.07.2020 09:49
Кількість переглядів: 286

СВІЙ ЗАВОД МІНЕРАЛЬНИХ ВОД У ГРОМАДІ

Фото без опису
Скажете, що це примарна перспектива? А от і ні. Маємо всі можливості, бо як розповідає виконавець робіт, представник «Дніпробурсервіс», свердловина, облаштована у селі Козлів, виявилася повною несподіванок. По-перше, замість очікуваної у 280 метрів, глибина досягла 306. По-друге, вона буде дуже чистою — розробники викликали навіть каротажну організацію (геофізичне дослідження свердловин електричними, магнітними, радіоактивними, акустичними та іншими методами з метою вивчення геологічної будови місцевості та виявлення корисних копалин), аби почистити фільтри на нових горизонтах та правильно їх виставити. Всього очищатиме воду 15(!) фільтрів. По-третє, вода буде мінеральна!

Фото без опису
Правда для підтвердження мінеральних властивостей її ще треба віддати на дослідження до спеціалізованого інституту в Одесі, який присвоює воді спеціальний статус. Але вже попередні аналізи свідчать, що вода м’яка. Жорсткість води визначають за кількістю солей кальцію і магнію в ній. Якщо вода містить значні кількості вапнякових солей, то таку воду називають жорсткою, а коли цих солей зовсім немає, або вони містяться в незначних кількостях, то — м'якою. За попередніми аналізами наша вода дуже м'яка — до 1,5 ммоль/дм³. За своїм складом вона схожа до «Лужанської». Усі, хто вже спробував воду, кажуть, що вона особлива.
Наразі свою роботу підрядна організація уже завершила, але свердловина не може бути введена в експлуатацію, бо не забезпечено електропостачання. Досі буровики користувалися електроенергією сусіда навпроти. Зараз виконуються проєктні роботи, за місяць буде забезпечено й електрострум. Для покращення водозабору буде обладнано пожежний гідрант, цим опікується староста села Григорій Миколайович Кобялко. Також буде виконано облаштування території бювету. «Буде прокладено асфальтове покриття по вулиці Касьянівській. Після прибирання території вона буде викошена, вирівняна і засаджена деревами, щоб навколо бювету створити затишний сквер», - зазначив староста села. Він же першим і спробував водичку.

Фото без опису
На це також нагодилися маленькі відвідувачі і їм теж вода смакувала добре. Належно оцінили смак води й учасниці народного самодіяльного вокального колективу «Осіннє золото» Катерина Олександрівна Лой та Ганна Василівна Терещенко. Залишилося дочекатися результатів від інституту, а там дивись і у нас з’явиться власна мінеральна вода. Час думати про назву.
А раптом не вийде із мінералкою, то вода дуже смачна! Це ми вам авторитетно заявляємо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь