КУЛЬТУРА

Дата: 31.07.2020 09:38
Кількість переглядів: 404

КОЖЕН КОЛЕКТИВ – ЦЕ СПІВОЧА РОДЗИНКА КРАЮ

Фото без опису
Велике щастя бути реалізованим: у праці, у родині, у творчості. Учасники цього колективу - реалізовані! У дружній атмосфері народжуються все нові і нові твори, які полонять серця слухачів.
НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ВОКАЛЬНИЙ КОЛЕКТИВ «ПЕРЕЯСЛАВКА» БУДИНКУ КУЛЬТУРИ с. ПЕРЕЯСЛАВСЬКЕ
Ансамбль «Переяславка» створений у 1985 році, коли до Переяславського будинку культури художнім керівником прийшла працювати молода, енергійна жінка - Надія Степанівна Лихогра, яка 25 років присвятила колективу. Перший виступ відбувся на Жовтневі свята і складався колектив всього із чотирьох осіб, так почалося його зростання. Згодом до нього доєдналося подружжя Соньків, у аматорів з’являється постійний музикант. Микола Павлович Сонько більше 20 років був незмінним акомпаніатором колективу. У 1990 у колективі уже 30 учасників, а творчість талановитих аматорів належно оцінена, званням „Народний”. Наразі «Переяславка» об’єднує 9 учасників, віком від 30 до 72 років.

Фото без опису
У репертуарі народного аматорського колективу налічується багато українських народних пісень та пісень українських виконавців. А особливо цікавими є стародавні пісні, записані з наспіву старожилів с. Переяславське.Нині художній керівник колективу – Олександр Шарабуркін.
Впродовж 2017 – 2020 років «Переяславка» з новою програмою звітувала на фестивалі народних талантів «Мистецькі береги Переяславщини». Колектив - неодноразовий учасник районних заходів, окраса свят, які проводяться у громаді.
У липні 2018 року колектив брав участь у зйомках програми ,,Надвечір’я долі,, з Мар’яном Гаденком.
У колективу є не тільки палкі прихильники, але і автори творів та музик. Любов до спадщини, велика повага до пісенних скарбів минулого, є творчою ознакою «Переяславки».

Фото без опису
Колектив неодноразово нагороджувався Грамотами та Подяками Переяслав-Хмельницької РДА, відділом освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури , туризму та соціального захисту населення виконавчого комітету та керівництвом Студениківської ОТГ. У цьому році колективу виповнюється 35 років! Позаду багата історія, попереду – нові концерти для улюблених глядачів і обов’язково великий гала-концерт до Дня села та ювілею колективу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь