КУЛЬТУРА

Дата: 31.07.2020 09:38
Кількість переглядів: 374

КОЖЕН КОЛЕКТИВ – ЦЕ СПІВОЧА РОДЗИНКА КРАЮ

Фото без опису
Велике щастя бути реалізованим: у праці, у родині, у творчості. Учасники цього колективу - реалізовані! У дружній атмосфері народжуються все нові і нові твори, які полонять серця слухачів.
НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ВОКАЛЬНИЙ КОЛЕКТИВ «ПЕРЕЯСЛАВКА» БУДИНКУ КУЛЬТУРИ с. ПЕРЕЯСЛАВСЬКЕ
Ансамбль «Переяславка» створений у 1985 році, коли до Переяславського будинку культури художнім керівником прийшла працювати молода, енергійна жінка - Надія Степанівна Лихогра, яка 25 років присвятила колективу. Перший виступ відбувся на Жовтневі свята і складався колектив всього із чотирьох осіб, так почалося його зростання. Згодом до нього доєдналося подружжя Соньків, у аматорів з’являється постійний музикант. Микола Павлович Сонько більше 20 років був незмінним акомпаніатором колективу. У 1990 у колективі уже 30 учасників, а творчість талановитих аматорів належно оцінена, званням „Народний”. Наразі «Переяславка» об’єднує 9 учасників, віком від 30 до 72 років.

Фото без опису
У репертуарі народного аматорського колективу налічується багато українських народних пісень та пісень українських виконавців. А особливо цікавими є стародавні пісні, записані з наспіву старожилів с. Переяславське.Нині художній керівник колективу – Олександр Шарабуркін.
Впродовж 2017 – 2020 років «Переяславка» з новою програмою звітувала на фестивалі народних талантів «Мистецькі береги Переяславщини». Колектив - неодноразовий учасник районних заходів, окраса свят, які проводяться у громаді.
У липні 2018 року колектив брав участь у зйомках програми ,,Надвечір’я долі,, з Мар’яном Гаденком.
У колективу є не тільки палкі прихильники, але і автори творів та музик. Любов до спадщини, велика повага до пісенних скарбів минулого, є творчою ознакою «Переяславки».

Фото без опису
Колектив неодноразово нагороджувався Грамотами та Подяками Переяслав-Хмельницької РДА, відділом освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури , туризму та соціального захисту населення виконавчого комітету та керівництвом Студениківської ОТГ. У цьому році колективу виповнюється 35 років! Позаду багата історія, попереду – нові концерти для улюблених глядачів і обов’язково великий гала-концерт до Дня села та ювілею колективу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь