БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 02.09.2020 12:01
Кількість переглядів: 292

ПОЖЕЖА – ЦЕ НЕ ЖАРТИ!

Фото без опису
У ці особливо спекотні дні ДСНС не втомлюється нагадувати, що спалювання сухої трави, побутового сміття та відпочинок біля багаття можуть стати причиною серйозного лиха.

Фото без опису
Саме спалювання сухої трави стало сьогодні причиною пожежі, у межах Студениківської ОТГ біля села Строкова. Займання відбулося із вини літніх людей, мешканців дачних ділянок, які, спалюючи траву, не змогли впоратися з вогнем і вітер розбурхав пожежу, розвернувши її в бік лісу. До гасіння масштабної пожежі було залучено усі підрозділи ДСНС Лівобережжя. Залучені підрозділи Бориспільського, Переяслав-Хмельницького, Баришівського, Яготинського районів, Студениківської ОТГ та техніка Групи компаній «Нива Переяславщини». Вогнем пошкоджено кілька житлових будівель та побутові приміщення. Оперативні та злагоджені дії пожежно-рятувальної служби Київщини дозволили вчасно локалізувати пожежу. На щастя вогонь пішов нижнім шаром лісу, горіла в основному лісова підстилка. Постраждали у пожежі тільки самі її винуватці, які намагалися загасити полум’я та не зуміли через рвучкий вітер, їх було госпіталізовано до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні, їх життю нічого не загрожує.

Фото без опису
«Щиро дякую працівникам ДСНС громади й сусідніх районів за згуртованість і мобільність. Тільки завдяки діям рятувальників вдалося уникнути великого лиха. Це саме той випадок, коли бачиш, як професіоналізм і самовіддача багатьох людей рятують село і ліс від серйозної біди. Ще раз звертаюсь до жителів громади із проханням: берегти себе, своє майно та багатство громади. Жарти із вогнем у таку спеку — річ неприпустима», - зазначила Марія Олександрівна Лях.
Площа загоряння ще доуточнюється, на місці пожежі чергують рятувальні підрозділи Яготинського району, загроза виникнення руйнівного верхового вогню досі залишається.
Часті лісові пожежі й зміна клімату пов’язані між собою, адже тепліша та суха погода, разом з освоєнням земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, людська необачність та байдужість є ідеальними обставинами для лісових пожеж. Маємо дбати про землю, на якій живемо!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь