МЕДИЦИНА

Дата: 11.09.2020 14:40
Кількість переглядів: 289

ЖОДНИХ ПІДСТАВ ДЛЯ ПАНІКИ НЕМАЄ

Саме такий вердикт винесли ми після розмови голови Студениківської ОТГ із головним лікарем громади та заступником директора Студениківського опорного закладу.

«Чотирнадцять днів із 14 до 27 вересня Студениківський опорний заклад перебуватиме на карантині, а учні на дистанційному навчанні у зв’язку із виявленим позитивним результатом на коронавірус у працівників Студениківського навчального закладу, тому видано розпорядження про заходи із запобігання коронавірусній інфекції. У приміщенні школи буде проведено ретельну дезінфекцію, також буде оброблено усі приміщення бюджетної сфери. Закликаю усіх суб’єктів господарювання, особливо торгівельної сфери, провести додаткові заходи із дезінфекції.

Завдання педагогів організувати начальний процес так, щоб діти могли максимально засвоїти матеріал і якомога менше втратити. Так як Студениківська ОТГ, як і Переяслав-Хмельницький район потрапила до жовтої зони, ми будемо вживати всіх заходів, щоб дотримуватися карантинних вимог», - зазначила голова ОТГ Марія Олександрівна Лях.

Галина Олексіївна Тиха, заступник директора з навчально-виховної роботи, прокоментувала ситуацію так: «У школі все готово для дистанційного навчання, створені групи у Вайбері, через які у вчителів буде постійний контакт із дітьми. Впродовж дня усіма доступними інформаційними методами будуть проводитись заняття за тим розкладом, який отримали учні, щоб діти могли отримувати знання. З перших днів навчання ми виявили значні прогалини у знаннях учнів за минулий рік, і жодним чином не хотіли виникнення такої ситуації, зараз намагатимемось якомога менше втратити в навчанні, але здоров’я дітей для нас головне».

«Початок нового навчального року і повернення дітвори із дворів і вулиць до школи, у замкнутий простір, до контактів із великою кількістю дітей завжди провокує ріст числа захворювань. Тому початок занять ми очікували у всеозброєнні. Щорічно він був періодом росту сезонних захворювань. У цьому році до наших звичних проблем додалася ще ситуація із коронавірусом.

Нині ми маємо безсимптомного із позитивним тестом на коронавірус медичного працівника школи. Після проведених за протоколом епідобстежень виявили ще одного із числа контактних осіб із позитивним результатом, тому визначили коло найближчих контактних осіб і сьогодні вони здали тести ПЛР, результат очікуємо у понеділок. Після отримання результатів будемо діяти по ситуації. Також вжили всіх заходів для недопущення поширення інфекції. У понеділок весь педагогічний колектив буде направлений на тестування методом ПЛР, бо саме з ними контактували вказані особи найбільше. Самоізоляція потрібна тільки контактним особам, всі інші працюють у карантинних умовах.

Щодо дітей, то вони знаходяться на карантині, проводити їм ПЛР тестування наразі неефективно (ПЛР тестування доцільно і найбільш результативно проводити на 5-7 день від початку захворювання), а ми просимо батьків спостерігати за їх самопочуттям, але без жодної паніки. У разі виникнення скарг, слід звертатися до свого сімейного лікаря. По мірі появи проблем і залежно від стану пацієнта лікар діятиме згідно із протоколом лікування і вирішуватиме, яких заходів вжити. Сподіваємось, що все буде добре і всі наші діти будуть здорові. Особлива увага учням другого і п’ятого класу», - підсумувала головний лікар громади Вікторія Анатоліївна Кормишева.

Шановні жителі громади! Просимо дотримуватись карантинних вимог і маскового режиму, робити вологе прибирання, використовувати деззасоби, пити побільше рідини, зміцнювати імунітет і бути уважними один до одного.

Будьте здорові! І це здолаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь