ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 06.10.2020 12:07
Кількість переглядів: 347

ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ЗДОРОВОЇ ПОСМІШКИ

Як свідчить статистика - 98% українців потребує протезування і не менше – лікування стоматологічних захворювань. Переконані, що багато з вас навіть сперечатися з цим не буде. Але чи завжди ми такі уважні до свого організму і чи завжди маємо можливість полікувати зуби. Питання риторичне, особливо, якщо ви проживаєте у невеликому селі.

 

У Студениківській громаді вирішили довести, що і у маленькому селі можна мати можливість якісно і професійно полікувати зуби. На прохання жителів села Козлів, власник Групи компаній Олександр Мостіпан пообіцяв допомогти громаді та обладнати у медичному закладі села невелику стоматологічну клініку, а громада забезпечить спеціалістів – професіоналів. Куратором проекту призначено Віталія Олександровича Трохименка, директора ТОВ «Нива Фарм».

 

« Ідея створення міні-клініки із надання стоматологічних послуг виникала не раз під час зустрічей з жителями, неодноразово зверталися з таким проханням старости сіл. Звичайно, я не спеціаліст у стоматології, моїм завданням буде втілити цей проект у життя. Будівельники відремонтують приміщення, обладнають дві кімнати для стоматолога та зубного техніка, відповідно вимог до такого роду приміщень і після консультацій зі спеціалістами, які тут працюватимуть.

Сьогодні тільки початок робіт і як завжди їх виявилося значно більше, ніж розраховували. Окрім облицювання плиткою обох кімнат, буде обладнано санвузол, проведено воду та каналізацію з вигрібною ямою, встановлено кілька раковин, проведено підсилення чи повну заміну електропроводки, залежно від оцінки енергетиків, відремонтовано підлоги, стіни, встановлено додаткові перегородки, вентиляцію, замінено двері. І як завжди буває у такому випадку «по ходу» виникне ще сотня різних робіт.

Тут-таки за роботою будівельників, вірніше за тим, як руйнуються стіни будівлі, де він пропрацював тридцять років, спостерігає Микола Пилипович Москаленко, старійшина медицини громади. Тут же 25 років працює Надія Анатолівна Лой. Щоденно заклад обслуговує більше десяти жителів, в основному це серцево-судинні захворювання, а от застуд у цьому році значно менше. .

Загалом медичній справі Микола Пилипович віддав 55(!) років. За цей час він вилікував цілі покоління жителів і навіть кажуть, що дуже рідко помилявся у діагнозі. «Чомусь сумно, - каже медик, - так ніби щось втрачаєш рідне, хоча і розумію, що стане краще. Тепер і нам додасться колег, бо буде ще технік та стоматолог. Якщо люди підуть, то буде дуже добре і нам, і людям».

На роботу самого ФАПу у такий непростий період ремонт ніяк не вплине, бо господар згадав про додаткові двері, які були закладені, і їх швидко «відчинили». Тепер у будівельників буде окремий вхід і вони не заважатимуть медикам.

Гарної роботи будівельникам, а жителям громади, дай Бог, хороших спеціалістів і красивої посмішки після їх лікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь