ПОСЛУГИ

Дата: 16.10.2020 11:16
Кількість переглядів: 342

ЕКСПЕРИМЕНТИ З ЛІКВІДАЦІЄЮ ПОШТОВИХ ВІДДІЛЕНЬ ДІЙШЛИ ДО ГРОМАДИ

Фото без опису

ПАТ «Укрпошта» розпочала масштабний проект із закриття мережі сільських відділень. Керівництво ПАТ називає його «пілотним», нині цей проект суттєво погіршив життя, особливо мешканців невеликих сіл. Суть полягає у тому, що на думку керівництва «Укрпошти», на зміну листоношам, які працювали на мізерну зарплату, навіть не на мінімальну, а здебільшого на півставки, повинні прийти поштові автомобілі – альтернативні пересувні відділення. Початок цього експерименту позначився на селах нашої громади. Зокрема вчора близько 60 жителів села Козлів впродовж години очікували прибуття поштового автомобіля, але він не приїхав вчасно.

«Обурення людей можна зрозуміти і воно цілком виправдане. Зважаючи на ситуацію із пандемією коронавірусу, заходами, які вживаються, щоб уникнути масового скупчення людей, «Укрпошта» збирає велику кількість людей в одному місці. І це сьогодні, допоки відносно тепло, а як можуть очікувати пенсій люди, коли буде мінусова температура. Така ж ситуація у селі Сомкова Долина та Соснівка, де староста самотужки їздила із машиною , щоб показати, де живуть пенсіонери. Вважаємо, що такі дії керівництва «Укрпошти», яка нині виконує здебільшого соціальну функцію, є неприйнятними.

Після діалогу із жителями Студениківська громада та старости сіл звернулися з листом до керівництва підприємства, Уряду та Президента щодо неприпустимості таких дій. Громада бере на себе оплату вартості оренди приміщень, їх ремонт та утримання. Бюджетний кодекс не дозволяє нам тримати у штаті листоношу. Мільйонні зарплати керівників відомства та мізерні – звичайних працівників – занадто різкий дисонанс, щоб це терпіти. Окрім того «пілотний проект» ставить під удар місцеві періодичні видання, До прикладу районну газету жителі сіл не отримують уже два тижні

Фото без описуФото без опису

І результатом обурення людей може стати відмова від передплати місцевих та національних газет. Тому ми будемо стукати в усі двері, писати листи і воювати за наші відділення», - зазначила голова Студениківської ОТГ Марія Лях.

«Раніше було прекрасно, дівчата привозять пенсію, газети, ми ще в них купляли продукти тільки із поваги через те, що вони їх возять. А зараз, щоб отримати пенсію, мені потрібно приходити і чекати годинами. Наших поштарок виганяють з роботи, а чужих присилають, я не знаю, кого я пускаю у хату, а що буде зимою, як мороз ударить, Одна була радість, що колись газету почитаєш, тепер ні пенсії, ні газет, Для чого їх виписувати. Хай би керівник пошти приїхав і подивився сам, як працюють його підлеглі», - обурюються жителі

Навіть сторонній спостерігач, проаналізувавши роботу «Укрпошти» може зробити висновки, що проблеми не в економіці, а в організації роботи у правильних управлінських рішеннях. Ситуації, коли верхівка жирує, а працівники животіють, вкрай неправильна і тут уже втрутитись мають центральні органи влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь