ГРОМАДСЬКА ІНІЦІАТИВА

Дата: 18.11.2020 08:20
Кількість переглядів: 302

У ГРОМАДІ НОВА ІНІЦІАТИВА – МІСТО ДІТЕЙ

Саме із такою ініціативою до Студениківської громади звернувся житель села Козлів, член виконкому, дбайливий батько, надзвичайно творча і обдарована людина Роман Турутя.

Фото без опису

Ідея ось у чому: поруч із клубом села Козлів, у мальовничому місці, створити дитяче містечко. У ньому будуть алея, обабіч якої буде ціла вулиця невеличких дерев’яних дитячих будиночків, різного кольору та форми. Тут-таки «планується збудувати будинок на дереві, ігровий комплекс з гіркою, два будиночки для ігор, лавки, вуличні ігри, пісочницю, перголу з гойдалкою для мам біля пісочниці. В ідеалі можна облаштувати позаду клубу невеликий тренажерний майданчик для підлітків, та навіс зі столом для гри в доміно( в Козлові існує найстаріший клуб любителів доміно в громаді). Також потрібно розчистити чагарники, обрізати аварійні гілки на існуючих деревах, завезти землі-піску для планування території, прокласти алеї, посадити дерева – кущі. Будинок на дереві є основним в загальній композиції міста дітей, буде збудований на старому в’язі. Між двома липами встановити велику лавку-гойдалку для дорослих, перпендикулярно липам встановити перголу з лавкою, таким чином утвориться кут, всередині якого встановити пісочницю для найменших дітей. І їх матусі зможуть спостерігати за ними.

Фото без опису

Під стіною клубу встановити ще один ігровий будиночок і облаштувати майданчик із вуличними іграми. Це буде друга сторона вулиці міста дітей. Було б непогано прокласти між ними доріжку, але це можна зробити пізніше, зробивши доріжки там, де люди найбільше ходитимуть», - так про ідею Міста дітей говорить її автор – Роман Турутя. Автор проекту вже зробив щось подібне у себе у дворі, тепер уся сільська дітвора збирається сюди на посиденьки. Нині Роман готовий самотужки зробити усю цю красу, якщо його забезпечать відповідним матеріалом.

Фото без опису

« Щиро вдячні Роману Туруті за небайдужість і готовність особисто долучитися до змін у громаді. Напевне, це головне досягнення громади, якщо жителі хочуть щось зробити для спільноти. Ми готові всіляко підтримувати подібні ініціативи і обов’язково на одній із сесій наступного бюджетного року ухвалимо бюджет участі, у якому будуть заплановані кошти на подібні ініціативи. Немає нічого важливішого, аніж бажання людини зробити щось для суспільного блага, тому ми готові допомогти всім: коштами, людськими ресурсами, матеріалами. І врешті – найголовніше – проект стосується дітей, а що може бути дорожче для громади, аніж діти. Усі наші зусилля, уся робота – заради цього. Роботи розпочалися уже сьогодні», - зазначила голова Студениківської ОТГ Марія Лях.

Фото без опису

Не дивлячись на похмуру осінню погоду за клубом села Козлів кипить робота. Працівники КП «Господар вирубують поросль, вивозять сміття, навіть старезний в’яз прибрався і принишк, чекаючи допоки навесні на ньому з’явиться будиночок і розпочнеться його нове веселе життя. Є також думки щодо облагородження місця поховань, що находиться неподалік, але це вже геть інша історія.

Також коштом громади будуть придбані усі необхідні матеріали, фарба та комплектуючі, а столярні роботи взяв на себе автор проекту, до весни, як каже ініціатор проекту, будиночки будуть готові. Велике спасибі за ініціативу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь