МЕДИЦИНА

Дата: 25.11.2020 08:25
Кількість переглядів: 325

ГРОМАДА ШУКАЄ ЛІКАРЯ

Фото без опису

Ситуація із лікарями, особливо сімейними, наразі дуже складна. Їх катастрофічно не вистачає у великих містах, що вже казати про невеликі села. Впродовж тривалого часу шукаємо лікаря у Амбулаторію села Соснова. Правда, були дві кандидатури, але одна не підійшла селу, іншій – село не підійшло. Тому пошук продовжується і це за умови, що є житло для лікаря і громада готова зробити все, щоб проживання медика було комфортним та облаштованим.

Фото без опису

« Спробували для пошуку лікаря уже всі варіанти, неодноразово подавали вакансію у Центр зайнятості і на різні сайти, на жаль, безрезультатно. Пошук будемо продовжувати. Сьогодні хочу попросити жителів громади звернутися до знайомих, близьких, можливо, хтось знає лікаря, який погодиться переїхати до нас. Усі побутові, житлові проблеми ми вирішимо, забезпечимо службовим автомобілем, бензином та діагностичним обладнанням, водночас готові направити на навчання майбутнього лікаря, тому просимо попрацювати у цьому напрямку вчителів та батьків, бо це дуже особлива професія, для неї потрібне покликання. Ми зробили все для того, щоб у наших лікарів була достойна заробітна плата, щомісячно коштами їх підтримує також «Нива Переяславщини»: по 5 тисяч гривень доплачує лікарям та по 3 тисячі молодшому персоналу.

Фото без опису

Нині маємо ще одну кадрову проблему – по Пристромах. Лікар, який обслуговує село, збирається звільнитися і перейти на роботу до Переяславського ЦПМСД. Вчора ми разом із головним лікарем Студениківської громади Вікторією Кормишевою та старостою села Юрієм Саєнком зустрічалися із колективом Амбулаторії. У лікаря задекларовано 1700 пацієнтів, якщо вона звільниться, це означає, що всім цим людям доведеться їздити на прийом до лікаря у Переяслав. А Переяслав забирає лікаря разом із пацієнтами, водночас персонал Пристромської Амбулаторії залишається напризволяще. Ми також не можемо взяти на свій бюджет працівників Амбулаторії без лікаря та пацієнтів. Заробітна платня лікаря і медперсоналу залежить від декларацій, підписаних із пацієнтами, її виплачує НСЗУ, тобто – немає пацієнтів – немає зарплатні. Громада готова взяти до себе Амбулаторію, але разом із лікарем та пацієнтами. Ми щиро хочемо, щоб лікар Марія Іванівна залишилася і готові возити її до роботи автомобілем із Переяслава», - зазначила Марія Олександрівна.

Головний лікар громади Вікторія Анатоліївна розповіла працівникам про оснащення Амбулаторії та перспективи розвитку медичного закладу у Пристромах, зауваживши, що рівень заробітних плат працівників часом вищий, аніж у Києві, заклад повністю забезпечений гематологічним аналізатором, біохімічним аналізатором крові, аналізатором сечі, експрес-тестами ПЛР, які довели свою ефективність, а з нового року буде придбано обладнання для ІФА тестування та апарат УЗД. Також Амбулаторія перейде у новозбудоване приміщення, отримає новий автомобіль, головне, щоб лікар залишилася працювати.

Також до пошуків лікаря долучається і базове господарство та особисто директор із виробництва ТОВ «СТЕЙКАГРО» Іван Васильович Забара, але наразі питання залишилося відкритим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь