ПРАВООХОРОННА ДІЯЛЬНІСТЬ

Дата: 04.12.2020 11:27
Кількість переглядів: 349

АКТУАЛЬНІ ЗАПИТАННЯ ДО ШЕРИФА ГРОМАДИ

Фото без опису

Тиждень тому Студениківській громаді представили нового шерифа. Це Руслан Іванович Хоменко. Ми зібрали питання, які цікавлять жителів громади у зв’язку із його призначенням.

- Які обов’язки буде виконувати поліцейський офіцер громади?

- Посада поліцейського офіцера громади введена зовсім недавно, тому обов’язки ще можуть змінюватися. У Бориспільському районі я поки що єдиний і всього 7 таких офіцерів на всю Київщину. Ми будемо підпорядковані окремому управлінню. Наразі я виконую усі обов’язки, які були у дільничного офіцера поліції, тільки із такою різницею, що у дільничного могло бути і до 15 тисяч населення, у мене всього 7, 5 і голова громади Марія Олександрівна залучилася підтримкою керівника поліції Київщини щодо відкриття ще однієї поліційної станції у селі Пристроми, де також працюватиме один офіцер. До того часу співпрацюватимемо із службою охорони. Також поступово збираємось створити громадське формування охорони правопорядку із жителів населених пунктів. Це буде щось на зразок колишніх народних дружин для спільного патрулювання, бо одна людина, навіть добре вишколена, не зможе зробити нічого, тому я дуже сподіваюсь на допомогу населення, особливо молоді. Крім обов’язків дільничного до повноважень офіцера належить також виявлення порушень дорожнього руху. Побутові сварки, насилля у родині, робота із неповнолітніми разом із ювенальною поліцією, вирішення сусідських суперечок, контроль дотримання умов зберігання власниками мисливської зброї.

- Як буде організована робота офіцера?

- У мене величезний досвід роботи у цій царині, бо десять років я пропрацював на посаді дільничного та керівника дільничних Переяслав-Хмельницького району, тому знаю багатьох жителів і більшість старост та керівників господарств. Зовсім незнайомі мені села Семенівка та Леляки, бо вони належали до Баришівського району, Знайомство із цими селами розпочну із розмови з колегами із Баришівки, а потім поступово і з самими жителями. Надалі напрацюю графіки виїзних прийомів по кожному населеному пункту, ми їх обов’язково оприлюднимо і почну зустрічатись із жителями і вирішувати наболіле.

- Сама робота поліцейського офіцера громади буде тривати із 9 години ранку до 18 годин вечора, крім суботи та неділі. У разі виникнення надзвичайної ситуації чи загрози життю слід звертатися до відділення поліції за телефоном 102. Цей виклик паралельно надходитиме на планшет офіцера громади, усі подальші дії будуть здійснюватися спільно. Також інформуватимуть офіцера громади про будь-які дії інших підрозділів Національної поліції на території громади. Працівники поліції при виїзді на виклик документують подію, але розгляд справи і прийняття рішення у подальшому - за поліцейським офіцером ОТГ.

Найближчим часом буде проведено об’їзд усіх бюджетних закладів, садових товариств, охоронних фірми підприємств для налагодження спільної роботи. Разом із службою у справах дітей обов’язково відвідаємо усі проблемні сім’ї громади, будемо проводити зустрічі із школярами задля роз’яснення законодавства України.

- Яким чином у вашій роботі допомагають камери відеоспостереження?

- Ми тісно співпрацюємо із керівником Центру безпеки Василем Петровичем Байлом. Порівняльний аналіз скоєння злочинів до встановлення камер та після свідчить про те, що ефективність їх дуже висока, злочинів поменшало в рази, як колишній дільничний офіцер, я це добре знаю. Наразі у громаді працює 33 камери відеоспостереження, і вони під’єднанні до обласної системи «Безпечна Київщина», тобто оперативні співробітники поліції можуть відстежити по камерах пересування злочинців, що дозволяє скоригувати роботу оперативних служб. Завжди проблемними місцями були автостанції та залізничні вокзали, виїзди із лісу і несанкціоновані вирубки дерев, будемо працювати, щоб слабких місць у громаді не було. Цьому також слугуватимуть камери відеоспостереження, які додатково будуть встановлені у селах громади, що приєдналися

Наприкінці хочу звернутися до всіх жителів із проханням про співпрацю: давайте разом зробимо життя у громаді безпечним! Я тут, щоб оберігати і готовий виконувати свої обов’язки із усією відповідальністю.

Зателефонувати поліцейському офіцеру громади можна за телефоном: 093 - 050-63-16. Бережіть себе і давайте допоможемо нашому шерифу, щоб він міг зробити наше життя безпечним!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь