ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 05.12.2020 11:32
Кількість переглядів: 315

ЛЮДИНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДОБРА

Фото без опису

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими можливостями, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

Фото без опису

«Вважаємо, що турбота про цю частину населення вимагає щоденної, а не разової уваги, тому у Студениківській громаді особливе ставлення до таких жителів. Майже три роки працює інклюзивно-ресурсний центр, головною метою якого є соціалізація та розвиток дитини. Цьому сприяють віртуальні застосунки, відповідне обладнання та професіонали своєї справи, готові завжди надати допомогу дітям та батькам. Намагаємось також розширити можливості доступності до освітніх закладів для цієї категорії жителів, на всіх об’єктах, де проводяться ремонтні роботи ця вимога є обов’язковою. У громаді діє також «Соціальне таксі» до послуг людей із обмеженими можливостями.

Фото без опису

Людина починається з добра і від активної участі всіх залежить комфорт і радість життя кожного. З нового бюджетного року до соціальної складової громади додасться також утримання соціальних працівників із догляду за одинокими престарілими громадянами, бо держава перекладає цю функцію на громади. Ми розуміємо, наскільки непростим є життя літніх людей, тому разом із депутатським корпусом, членами виконкому зробимо все можливе, аби жодна людина не залишилася наодинці зі своїми проблемами. Уже на найближчу сесію винесемо розгляд наступних програм: «Турбота»; оздоровлення та відпочинок дітей; надання у 2021 році пільг при оплаті житлово-комунальних послуг інвалідам І групи, що проживають на території Студениківської сільської ради; надання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг інвалідам по зору І та ІІ груп; відшкодування у 2021 році витрат на покриття фактичних збитків за послуги зв’язку окремим категоріям громадян; «Цукровий діабет», «Сільську цільову програму «Соціальне таксі» на 2021-2025 роки. Ці програми уже розглянуті та підтримані депутатами на постійних депутатських комісіях», - зазначила голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях.

Фото без опису

Третього грудня 11 дітей отримали невеличкі подарунки від громади. В пакунках солодощі (новорічний подарунок), фруктовий сік та набір для творчості: крафтовий та глянцевий папір, кольорові олівці. Подарунки передали старости сіл Переяславське та Козлів. У Студениках батьки особисто завітали до відділу освіти, охорони здоров"я, молоді та спорту, культури, туризму та соціального захисту населення та отримали подарунки. Родину Близнюк (с. Студеники) відвідали провідний спеціаліст Юлія Григорівна Козелецька та директор інклюзивно-ресурсного центру Ірина Юріївна Бідюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь