СЕСІЯ

Дата: 08.12.2020 11:50
Кількість переглядів: 301

ДЕПУТАТИ ЗАТВЕРДИЛИ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Розпочала сесію голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях із привітання депутатів, старост та виконавчого апарату із професійним святом – Днем місцевого самоврядування. Головне побажання голови: злагодженої і конструктивної роботи на благо громади.

Потім голова зупинилася на питаннях передачі земель від Держгеокадастру до ОТГ. «Із 622 гектарів землі, які повинні бути передані ОТГ по Семенівській, Пристромській та Соснівській сільських радах, практично все уже передано Держгеокадастром у довготермінову оренду всього під 3 % відсотки від НГО землі без врахування інтересів громади, таким чином практично знецінено можливості використання основного нашого ресурсу поповнення бюджету. Усі наші намагання якось вплинути на ці процеси, жодного результату не дали, але ми будемо продовжувати боротьбу, в тому числі і готові звертатися до суду», - зазначила Марія Олександрівна.

Також депутати у тестовому режимі випробували програму «Рада», яка призначена для поіменного голосування, що значно скоротило час сесії.

Попередньо усі питання були розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій, тому особливих зауважень не викликали.

Перше питання стосувалося затвердження в цілому основного документу роботи громади - Регламенту Студениківської сільської ради. Його затвердили одноголосно, як і більшість винесених питань. Депутати затвердили в цілому Положення про постійні комісії.

У межах діючого бюджету 2020 року депутати підтримали перерозподіл коштів із зекономленого фонду заробітної плати на видатки на пальне; зменшено доходи по Будинках культури і збільшено на виготовлення проектів, зокрема, ремонту їдальні опорної школи, тести на COVID.

У зв'язку із тим, що Студениківська сільська рада є правонаступником сільських рад, що приєдналися, депутати підтримали внесення змін до сільських бюджетів рад. По Строковій із заробітної плати на впорядкування сміттєзвалища та придбання канцтоварів, по Семенівській сільській раді на фінансування капремонту вулиць Лесі Українки та Польова у селі Леляки у сумі 740 тисяч, роботи по яких завершені, але кошти не перераховані.

Проголосували також за безоплатне прийняття у комунальну власність Студениківської сільської ради Семенівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баришівського району Київської області та рухомого та нерухомого майна, що перебуває у комунальній власності Баришівської селищної ради та обліковується на балансі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Депутати також підтримали Програми: розвитку системи освіти Студениківської сільської ради на 2021-2023 роки; оздоровлення та відпочинку дітей Студениківської сільської ради на 2021-2023 роки; «Турбота» на 2021-2023 роки; «Питна вода» Студениківської сільської ради на 2021-2025 р.; «Цукровий діабет»; «Соціальне таксі»; благоустрою населених пунктів Студениківської сільської ради на 2021-2025 роки; розвитку культури Студениківської сільської ради на 2021-2023 роки; підтримки та розвитку молоді на 2021-2023 роки «Молодь Студениківської громади»; розвитку фізичної культури і спорту «Студениківська громада спортивна» на 2021-2023 роки; відзначення державних, обласних, сільських та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед об’єднаною територіальною громадою, здійснення представницьких та інших заходів на 2021-2023 роки; розвитку та фінансової підтримки КП «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини» на 2021-2023 роки; розроблення містобудівної документації населених пунктів Студениківської сільської ради на 2019-2021 роки; розвитку земельних відносин та охорони земель на 2019-2021р.». На пропозицію депутатів внесено зміни до Програми освіти і підтримано виплату молодим спеціалістам одноразової допомоги у сумі 30 тисяч, а молодим спеціалістам лікарям – 50 тисяч гривень щорічно із обов’язковим відпрацюванням впродовж трьох років. Усі Програми будуть розміщені на сайті громади. У разі необхідності до них можуть бути внесені зміни.

Також депутати підтримали надання у 2021 році пільг по оплаті житлово-комунальних послуг інвалідам І групи, інвалідам по зору І та ІІ груп, що проживають на території Студениківської сільської ради; відшкодування у 2021 році витрат на покриття фактичних збитків за послуги зв’язку окремим категоріям громадян.

Депутати одноголосно затвердили Положення про фінансовий відділ Студениківської сільської ради та план діяльності Студениківської сільської ради з підготовки регуляторних актів на 2021 рік.

Ухвалили також виділення одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян.

Підтримано цілий ряд земельних питань. Окрім одного, яке залишено на наступну сесію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь