СЕСІЯ

Дата: 24.12.2020 15:32
Кількість переглядів: 405

ТРЕТЯ І ВИРІШАЛЬНА У 2020-му

Зображення може містити: одна або кілька осіб, люди сидять та у приміщенні

Розпочали сесію із обговорення питань функціонування охоронної фірми «Альфа-безпека»

«Найголовнішими для нас залишаються питання безпеки жителів. Наразі ми маємо поліцейського офіцера громади і найближчим часом повинні створити усі умови для того, щоб люди почували себе безпечно і у селах, які приєдналися, та відкрити пункт базування у Пристромах, але до того пройде ще якийсь час. А на виїзних прийомах жителі уже зараз запитують про курсування машини селами. Із першого січня 2021 охоронна фірма припиняє роботу у громаді, тому на розсуд депутатів виноситься питання потреби у її роботі.», - зазначила Марія Олександрівна.

Загалом на фінансування охоронної фірми впродовж року потрібно більше ніж мільйон двісті тисяч гривень, але фірма своїм коштом готова встановити камери у селах, що приєднуються, вартістю 600 тисяч гривень. Питання залишилося відкритим.

Про Програму соціально-економічного розвитку Студениківської сільської ради на 2021 рік доповіла Віта Петрівна Козелецька, головний спеціаліст з регіонального розвитку. Попередньо Програма схвалена виконкомом та розглянута на постійних депутатських комісіях. Проект Програми розміщений на сайті Студениківської громади. Серед доповнень депутатів пропозиція щодо виготовлення ПКД на ремонт провулку Центральний у селі Соснова – 29 тисяч гривень, капремонт Переяславського старостинського округу(другий поверх із наступним облаштуванням тренажерного залу), придбання системи поіменного голосування «Голос. Рада», модернізація вуличного освітлення. Питання введення посади інструктора по спорту по кожному селу громади буде вивчатися. Питання розвитку підприємництва – проведення начальних семінарів буде узгоджене після завершення карантину.

Депутати підтримали програму 16 голосами, двоє утримались.

Зображення може містити: 2 людини, люди сидять та у приміщенні

Внесено зміни до рішення Студениківської сільської ради УІІ скликання від 23.12.2019 року №1055-40-УІІ «Про сільський бюджет Студениківської сільської ради на 2020 рік та додатків до нього. Зокрема зменшено субвенцію на 95 тисяч, відповідно до реальних витрат, збільшено надходження у матеріальній формі для освітніх закладів. Питання щодо підвезення дітей із села Строкова вирішено шляхом укладання двосторонньої угоди із сусідніми громадами про підвезення натомість дітей до школи села Пристроми. Водночас, громада витрачає кошти на підвезення дітей із інших громад до села Соснова, ситуація зміниться тільки із 1 вересня наступного року, коли діти перейдуть із Соснівської школи до шкіл у своїх громадах.

Депутати внесли зміни до Програми фінансової підтримки КП «Господар» на 2019-2021 роки, ввівши до нього дев’ять посад соціальних працівників із обслуговування одиноких непрацездатних громадян, у зв’язку із тим, що держава переклала ці функції на місцеві громади. Всього у громаді на обслуговуванні перебуває 70 осіб. Водночас, треба думати про тих людей, які перебувають у Будинках доглянутої старості, тому слід створити комісію і вивчити, скільки таких людей і скільки з них потребують догляду.

Також затверджено фінансовий план КП «Господар» на 2021 рік. Відповідно до нього на фінансування передбачено 16 мільйонів, із них 700 тисяч власні фінансові надходження за рахунок водозабезпечення. При цьому лічильники на воду у селі Переяславське встановили 96% населення, у Студениках – 38%. З нового року будуть розроблені Правила водокористування і всіх споживачів треба поставити у одинакові умови. Для стимулювання встановлення лічильників буде значно збільшено вартість води. Голова ОТГ доручила керівнику КП «Господар» розробити програму із водокористування.

Затверджено також фінансовий план КП « Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини» Студениківської сільської ради на 2021рік, про що доповіла головний лікар Вікторія Анатоліївна Кормишева . Доходи на рік заплановані в сумі 2 мільйони 300 тисяч. «У зв’язку із приєднанням Амбулаторії села Семенівки буде істотно поповнена її матеріальна база. Найбільша стаття витрат, близько 800 тисяч гривень на боротьбу із корона вірусом. Наразі ліквідовано службу невідкладної допомоги: до 20.00, за планом МОЗ, виїзди на виклики здійснюють лікарі, а після 20.00 служба екстреної допомоги», - зазначила Вікторія Анатоліївна. Водночас голова громади зазначила, що очільник районного підрозділу екстреної допомоги Мирослав Демків говорить, що найближчим часом буде отримано два нові автомобілі і буде з’явиться можливість відновити Пункт базування екстреної допомоги у селі Студеники.

Депутати підтримали рішення про передачу у 2021 році до бюджету Переяславської міської територіальної громади коштів на засадах міжбюджетного трансферту для Комунального некомерційного підприємства «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня». Загалом це 1 мільйон сто тисяч гривень для розрахунків за енергоносії.

Підтримано бюджет Студениківської сільської територіальної громади на 2021 рік. До бюджету громади повернуть також акцизний податок. Передбачено власні надходження в сумі 68 мільйонів 420 тисяч, трансферти – 26 мільйонів 569 тисяч. Всього бюджет складає майже 95 мільйонів гривень.

Депутати затвердили штатний розпис Студениківської сільської ради та її виконавчих органів, фінансового відділу Студениківської сільської ради, зміни до штатного розпису сільської пожежної охорони, штатного розпису закладів освіти, штатного розпису закладів культури, штатного розпису КП « Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини», штатного розпису КП «Господар», штатного розпису Студениківського інклюзивно-ресурсного центру на 2021 рік.

Затверджено також план роботи Студениківської сільської ради та виконавчого комітету на 2021 рік, графік особистого прийому громадян депутатами Студениківської сільської ради.

Було внесено зміни до Статуту КП «Господар» шляхом викладення його в новій редакції

Також депутати підтримали реорганізацію Соснівського НВО «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-заклад дошкільної освіти» та перейменували Студениківську сільську раду Переяслав-Хмельницького району Київської області

Зображення може містити: 5 людей, люди сидять та у приміщенні

Затверджено Положення про виконавчий комітет Студениківської сільської ради.

Внесено зміни до складу тендерного комітету Студениківської сільської ради, до Положення про відділ з юридичних питань виконавчого комітету Студениківської сільської ради, створення цільового фонду охорони навколишнього природного середовища та затвердження Положення про нього, створення органу приватизації житлового фонду, який перебуває у комунальній власності Студениківської сільської ради та затвердження Положення про нього. Підтримано також звернення до Баришівської селищної ради щодо передачі до комунальної власності Студениківської сільської ради котельні школи.

Депутати підтримали виділення одноразової матеріальної допомоги на лікування.

Також розглянуто 43 земельні питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь