ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 14.01.2021 13:00
Кількість переглядів: 244

Студениківська ОТГ вітає членів громади з Новим роком та прийдешніми святами! Дякуємо за довіру та плідну співпрацю мешканцям Студениківської ОТГ.

У відкритому інтернет ресурсі «Facebook», опубліковано колективне звернення «Про здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів» від мешканців села Соснова, поряд з цим до Студениківської ОТГ надходили звернення громадян села Соснова, щодо надання інформації, на які Студениківською ОТГ надано відповіді, як того вимагає чинне законодавство України.

В свою чергу, Студениківська ОТГ наголошує на тому, що вся інформація (в тому числі і фінансова), щодо роботи ОТГ розміщена на офіційному сайті громади, де кожен може з нею ознайомитися.

Проаналізувавши вищезазначені звернення, скаргу та стан справ у громаді, ми бачимо проблеми та виклики, з якими стикаються мешканці та депутати, ми прийшли до висновку, що у нашій спільній роботі недостатньо задіяно один із важливих важелів вирішення цих проблем, а саме звернення громадян через представників у владі, - місцевих депутатів. Адже депутати обиралися самими мешканцями та зараз мають безпосереднє відношення до стану справ в ОТГ, на відміну від Генеральної Прокуратури України або Служби Безпеки України, куди скероване колективне звернення жителів села Соснова.

Звертаємо увагу мешканців, а особливо скаржників на те, що вони мають змогу реалізовувати свої Конституційні  права, шляхом звернення із заявами та пропозиціями, безпосередньо до депутатів відповідного територіального виборчого округу, які в свою чергу повинні реалізовувати пропозиції своїх виборців шляхом їх винесення на обговорення сесії. На наш погляд такий алгоритм дій громадян буде більше сприяти ефективній роботі ОТГ та розвитку громади. Одночасно наголошуємо, на тому, що жодним чином, громадяни не можуть бути обмежені у праві на звернення до будь-яких органів, організацій, установ та ін.., навіть якщо така установа, організація - не має жодного відношення, щодо порушеного громадянином питання.  

Згідно із Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», депутат сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради (далі - депутат місцевої ради) є представником інтересів територіальної громади села, селища, міста чи їх громад.

Статус депутата сільської, селищної ради визначено законодавством України відповідно до принципу імперативного депутатського мандату, згідно з яким:

а) депутат підтримує зв’язки з виборцями, об’єднаннями громадян, які висунули його кандидатом у депутати, а також колективами підприємств, установ, організацій, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами самоорганізації населення та органами об’єднань громадян, розташованими на території його виборчого округу.

б) виборці можуть давати своїм депутатам доручення, що випливають з потреб відповідного виборчого округу чи територіальної громади в цілому;

У виборчому окрузі депутат місцевої ради зобов'язаний не рідше одного разу на півріччя інформувати виборців про роботу місцевої ради та її органів, про виконання планів і програм економічного і соціального розвитку, 

До обов’язків депутата, безпосередньо входить обов’язок визначити і оприлюднити дні, години та місце прийому виборців, вести регулярний, не рідше одного разу на місяць, прийом виборців, вивчати громадську думку, вивчати потреби територіальної громади, інформувати про них раду та її органи, брати безпосередню участь у їх вирішенні;

Найважливішою функцією депутата сільської, селищної ради є представницька функція. Як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу депутат сільської, селищної ради зобов’язаний виражати і захищати інтереси відповідної територіальної громади та її частини – виборців свого виборчого округу, виконувати їх доручення в межах своїх повноважень, наданих законом, брати активну участь у здійсненні місцевого самоврядування.

В свою чергу депутат є  повноважним і рівноправним членом
сільської, селищної ради. Він наділяється всією повнотою прав, необхідних для забезпечення його реальної участі у діяльності ради та її органів.

Левову частку доходів до бюджету ОТГ складають податки місцевих підприємців. Вважаємо за необхідне повідомити громадян про те, що   надходження, до бюджету ОТГ від юридичних осіб, зареєстрованих на території села Соснова скоротилися порівняно з попередніми роками а саме:

- 2018 рік – 2 603 677,00 грн.

- 2019 рік – 3 230 329, 00 грн.

- 9 місяців 2020 року – 1 567 930,00 грн.

Отже за 2020 рік підприємцями зареєстрованими в селі Соснова, було сплачено податків менше ніж за попередні роки. З детальною інформацією, щодо надходжень від підприємств зареєстрованих в інших селах, можливо ознайомитись на офіційному сайті Студениківської ОТГ. Тому пропонуємо активним жителям ОТГ долучатися до ініціативи  окремих депутатів ОТГ, щодо встановлення істини з приводу законності та чесності  сплати податків платниками, від яких скоротилися надходження, шляхом надсилання відповідних звернень до самих підприємців та у разі потреби до відповідних компетентних органів.

Віримо, що завдяки Вашій небайдужості, активності та бажанню змінювати рідний край на краще, ми збудуємо успішну об’єднану територіальну громаду, а потреби та інтереси її жителів будуть враховані і реалізовані повною мірою! 

Разом  ми – сила!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь