ОБМІН ДОСВІДОМ

Дата: 16.01.2021 10:52
Кількість переглядів: 358

КОЖНА ЗУСТРІЧ  - МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОСТУ

Щодня у житті нашої громади -  нові зустрічі та знайомства. Адже ефективність  розвитку залежить від того, наскільки ми  готові ділитися досвідом та впроваджувати позитивні практики господарювання.

Саме такий шлях обрали наші колеги з Гірської громади, які, за ініціативи голови громади  Романа Дмитріва, відвідали нашу громаду. Вони готові навчатись та ділитись власним досвідом задля  ефективного господарювання.

На зустрічі з колегами, голова Студениківської громади Марія Олександрівна Лях розповіла про успіхи та досягнення громади, про проблеми та шляхи їх вирішення, поділилася досвідом функціонування окремих відділів. Найбільше гостей цікавило створення Центру безпеки, як цілісного закладу, що забезпечує спільну роботу пожежно-рятувальної, охоронної служби, відеонагляду та поліцейського офіцера громади. Говорили також про  створення первинної медицини в громаді. Ділилися  баченням розвитку громад та впливу держави на їх діяльність, а саме ролі системи оподаткування та надходжень від  ПДФО у формуванні бюджету громад, питання передачі земель громадам та інше. Один із основоположних документів – Стратегія розвитку громади –  також був предметом обговорення.

У свою чергу голова Гірської громади поділився думками щодо можливих змін в державному управлінні, у співфінансуванні проєктів, отриманні грантів. Говорили про вдосконалення виборчої системи та проведення самих виборів за новими більш демократичними та спрощеними правилами, впровадження діджитал інструментарію з підрахунків бюлетенів та інше.

«Хоча обидві громади однакові за кількістю населення, але близькість Гірської громади до столиці має істотні переваги, тому нам є чому повчитися  в організації роботи із підприємницькими структурами. Ми переконані, що головним аргументом на користь створення громади повинна бути її спроможність, бо не можуть існувати дотаційні громади. Яким тоді чином забезпечувати виконання запитів населення? Обидві наші громади – спроможні, тому мають усі можливості для подальшого розвитку. Впевнена, що  з часом децентралізація буде завершена на користь саме таких потужних і спроможних громад. Також ми готові познайомити жителів дружньої громади з нашими колективами художньої самодіяльності, влаштувати спільні свята чи фестивалі. Сподіваємось, що ця перша зустріч стане початком тривалого і взаємокорисного спілкування», - зазначила Марія Олександрівна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь