ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

Дата: 04.02.2021 08:22
Кількість переглядів: 398

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ, ЧАСТИНА ДРУГА

Всупереч побоюванням, зал клубу у селі Соснова був повний – повнісінький і у ньому витала напруга, яку цілком можна зрозуміти.

Фото без опису

Так як це продовження слухань, то голова громади Марія Олександрівна Лях коротко підсумувала результати попередніх обговорень питання щодо пониження ступеню школи: «Була зустріч із батьками десятого класу, учнями, результати такі ж, як і громадських слухань і це нормальний процес. Ми усі у рівній мірі хочемо зберегти школу, ми бачимо вихід у пониження статусу і утворенні філії. Садочок зберігається, автобус зберігається. Усі пропоновані зміни передбачалися виключно із першого вересня», - зазначила Марія Олександрівна. Потім голова надала слово очільнику Ташанської ОТГ Василю Петровичу Вовчанівському: «Я приїхав на запрошення Марії Олександрівни особисто. Наразі діти із села Дениси підвозяться і будуть підвозитись до завершення навчального року. Ми отримали новий автобус і стоїть питання про ще один. Якщо діти виявлять бажання ходити до Ташані, я буду тільки радий. Чому ми ведемо переговори, щоб забрати дітей, бо держава виділяє кошти на кожну дитину і будь-яка громада зацікавлена, щоб ці кошти йшли у громаду. Яке буде становище далі – давайте поживемо і побачимо. У школах нашої громади є така ж ситуація, коли на 35 вчителів у школі - 76 дітей і ми будемо це питання переглядати. Також ми готові розглянути питання щодо вчителів із нашої громади, що працюють у Сосновій».

Фото без опису

Після виступу голова ОТГ поставила питання на голосування. Усі зареєстровані на слуханнях жителі села Соснова проголосували проти пониження статусу школи одноголосно.

Однак у жителів залишилися питання щодо інших проблем. Зокрема, вони стосувалися непорозумінь частини жителів із старостою села та взаємними претензіями до депутатів та старости – колишнього та діючого. Тут потрібен час, щоб заспокоїтись і знайти порозуміння.

Щодо питання статусу школи, то тепер його вирішення залежить виключно від депутатського корпусу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь