СЕСІЯ

Дата: 05.02.2021 08:28
Кількість переглядів: 329

ДЕПУТАТИ УХВАЛИЛИ 92 РІШЕННЯ

На спільному засіданні виконкому та сесії Студениківської сільської ради, яке тривало більше 5 годин, розглянуто 92 питання, 91 підтримано депутатами. Це була одна із найбільш напружених сесій, розглядалися питання, які визначатимуть стратегію життя громади впродовж наступного року. У залі також були присутні жителі села Соснова.

Фото без опису

Насамперед затверджено звіт про виконання бюджету Студениківської, Строківської, Пристромської, Семенівської сільської ради за 2020 рік. Детально дивіться на сайті Студениківської ОТГ.

Ухвалено зміни до бюджету, вони були одноголосно підтримані, окремо голова Студениківської ОТГ наголосила на питанні функціонування охорони громадської безпеки, бо саме із цього питання депутати радилися з жителями. На самій сесії додатково спілкувалися із очільником «Альфа-Безпека», з приводу завищених, на думку депутатів, витрат на пальне. Пояснення Юрія Прохоренка, щодо необхідності прогріву машини під час стоянок та збільшення витрат через погодні умови, депутатів задовольнило. Тому питання потреби у приватній охороні громади було підтримано депутатами.

Також сесією затверджено звіти про виконання цілого ряду програм: розвитку системи освіти, комплексної програми «Турбота», цільової програми «Соціальне таксі», оздоровлення та відпочинку дітей, відзначення державних, обласних, сільських та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед об’єднаною територіальною громадою, здійснення представницьких та інших заходів, розвитку культури, підтримки та розвитку молоді, розвитку фізичної культури і спорту, розвитку та фінансової підтримки КП «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини». Питання поставлено на розгляд у зв’язку із закінченням часу дії Програм, на попередній сесії ухвалено такі ж Програми на поточний період.

Депутати та члени виконкому заслухали звіт про результати діяльності Студениківського інклюзивно-ресурсного центру за 2020 рік.

Фото без опису

У зв’язку із об’єднанням у Студениківську громаду, передано на баланс Студениківської сільської ради заклади бюджетної сфери сіл, впорядковано назви та внесено зміни у склад засновників та затверджено Статути Семенівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Пристромської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Пристромського дошкільного навчального закладу «Малятко».

Для обстоювання інтересів ОТГ у органах державної влади, депутати підтримали членство у Всеукраїнській асоціації громад.

Через збільшення громади внесли зміни до Положення про порядок надання одноразової матеріальної допомоги на поховання.

Також затвердили укладення контракту з головним лікарем громади Вікторією Кормишевою.

Щодо тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення в селах Студеники, Переяславське, Сомкова Долина, що надаються Комунальним підприємством «Господар» Студениківської сільської ради, депутати прислухалися до рішення профільної постійної депутатської комісії та встановили тариф для споживачів із приладами обліку на рівні 11, 23 грн. за м3, всім іншим - 185 грн. з особи. Вартість водовідведення не збільшували. Депутати звертаються до всіх споживачів із проханням встановити лічильники до 1 травня, бо саме з цього часу почнуть діяти ухвалені тарифи.

Тариф на послуги з водопостачання в селі Семенівка, що надаються Комунальним підприємством Баришівської селищної ради «Господар» залишився незмінним. А питання щодо тарифу на послуги з водопостачання в селах Сомкова Долина (Соснівка), Пристроми, що надаються ТОВ «Комунально-експлуатаційне господарство» відкладено до вивчення комісією та буде винесено на наступні сесії.

Депутати підтримали виділення одноразової матеріальної допомоги окремим громадянам. Розглянули більше 40 земельних питань. Потім перейшли до розгляду питань, внесених додатково.

Після палких дискусій за участі присутніх у залі жителів села Соснова, депутати не підтримали проект про реорганізацію Соснівського навчально-виховного об’єднання «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти».

Фото без опису

«Таке рішення не тільки не рятує Соснівський заклад від закриття, як малокомплектний, але і загрожує втратою статусу опорної школи та недоотриманням у бюджет громади освітньої субвенції у сумі більше 5 мільйонів гривень. Наразі тільки завдяки статусу опорної школи ми маємо можливість фінансувати також і заклад у селі Соснова. Я розумію батьків суто по-людськи, але ми маємо думати сьогодні і про майбутнє освіти, і про якість знань, і про конкурентоздатність наших дітей, а це означає, що маємо думати про комп’ютеризацію, оснащення і належні компетентності дитини», - зазначила Марія Олександрівна.

Сесією також ухвалено безоплатне прийняття у комунальну власність Студениківської сільської ради нерухомого майна (КП «Баришівка тепломережа»), медичного закладу села Семенівка та Пристроми КНП « Центр первинної медико-санітарної допомоги», майна Семенівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Пристромської, Семенівської, Строківської сільської ради.

Також обов’язки із вчинення нотаріальних дій, з метою наближення адміністративних послуг до населення, покладено на старост старостинських округів, на час їх відсутності - на секретаря сільської ради Ніну Стрижак.

Так як Студениківська сільська рада є співзасновником «Переяслав-Хмельницької ЦРЛ», то депутати затвердили звіт про виконання фінансового плану, діяльності комунального некомерційного підприємства, внесення змін до фінансового плану КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» та фінансовий план КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» на 2021 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь