ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Дата: 12.02.2021 11:03
Кількість переглядів: 239

НАПРУЖЕНІ БУДНІ ШЕРИФА

Фото без опису

Знайти поліцейського офіцера громади у кабінеті, практично неможливо, навіть додзвонитись не так просто: короткі гудки у телефонній трубці кажуть самі про себе – він зайнятий. Намагаємось зустрітись, щоб розпитати про враження, відповідає, що дуже багато роботи: крадіжка в Пристромах, на камерах помітили заїжджих гастролерів, підозрілі люди вештаються по селах, особливо біля будинків дачників, щойно закінчили зустрічі із любителями влаштовувати «розливайки» вдома, об’їхали усі села громади, поговорили і попередили про відповідальність і ще мільйон різних справ. А тут ще і погода додає турбот. Складні погодні умови вносять корективи у звичну роботу поліцейського офіцера громади.

«Тісно співпрацюю із головою Студениківської ОТГ Марією Лях, присутній на щотижневих нарадах, спілкуюся зі старостами сіл, бачу і розумію, де потрібна моя допомога. Зараз основну увагу зосередили на контролі ситуації у селах, де проживають одинокі люди літнього віку. Там, де працюють соціальні працівники, ще більш-менш, але є такі старші люди, у яких діти приїжджають рідко, і навіть буденна справа – протопити у хаті, стає проблемою. Призначення поліцейського офіцера допомогти односельцям вистояти у двобої зі стихією. Девіз поліцейського офіцера: Я ТУТ, щоб допомагати, тому намагаюсь це робити із усією відповідальністю. Наступний тиждень принесе посилення морозів більше 20 градусів, а це завжди небезпечно, бо вмикаються додаткові обігрівачі, посилено використовується пічне опалення, тому я дуже прошу бути обачними і обережними. Цими днями також відвідуватиму людей, які ведуть асоціальний спосіб життя та зловживають спиртними напоями, бо такі напої тільки створюють ілюзію тепла і людина може обморозитись чи навіть замерзнути. Мій досвід доводить, що такі випадки дуже часті. Так що роботи вистачає», - говорить поліцейський офіцер.

Водночас така погода – це рай для злодіїв та любителів легкої наживи, тому і зупиняється офіцер біля заїжджої машини, що збирає металобрухт, цього разу зі згоди господині, але так буває не завжди.

У іншому селі допоміг 72-річній одинокій місцевій жительці перенести дрова з вулиці до підсобного приміщення, щоб деревина для опалювання не стала вогкою. Бабуся подякувала поліцейському, що допоміг та не лишився осторонь її проблем.

Під час патрулювання поліцейський офіцер громади побачив водія, у якого виникла несправність автомобіля під час руху та супроводив його до найближчої станції технічного обслуговування, де останньому надали допомогу. Водій висловив слова подяки поліцейському за його небайдужість до проблем громадян.

Фото без опису

Робота поліцейського під постійним контролем, коригується та узгоджується. Ось і цими днями т.в.о. начальника сектору взаємодії з громадами Бориспільського районного управління поліції Олексій Москвічов ознайомився із його роботою, відвідав Пункт охорони громадського порядку та зустрівся з головою Студениківської ОТГ Марією Лях. Обговорили проблеми громади, серед них найголовнішою залишається потреба у залученні ще одного поліцейського офіцера, бо територіально громада досить велика і допомога нашому шерифу Руслану Івановичу Хоменку ніяк не завадила б. А поки ми тільки готуємось до цього процесу, просимо усіх згуртуватись та допомогти нашому правоохоронцю. Якщо ви знаєте про якусь загрозу майну чи життю громадян терміново набирайте 102. Телефон шерифа громади - 093-050-63-16


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь