ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 13.02.2021 11:07
Кількість переглядів: 293

ОБЕРЕЖНО: СОБАКИ!

Шановні жителі!

Фото без опису

Останнім часом почастішали випадки, коли собаки проявляють агресивну поведінку щодо дітей. Уже кілька разів до Студениківської сільської ради зверталися мами дітей, для яких зустріч із собакою була дуже неприємною. Поки що випадків, які загрожують життю і здоров’ю школярів чи дорослих, не було, але і чекати такої ситуації не слід.

Зустріч із собакою страшна навіть для дорослої людини, особливо, коли ти їдеш на велосипеді, а що вже казати про дитину. Дитина не здатна адекватно зреагувати у подібній ситуації, тому намагається втекти і повертається до собаки спиною, а це для тварини, як сигнал для нападу. Мова не йде про безпритульних тварин, мова про домашніх улюбленців, бо всі ті собаки, які налякали дітей, були із ошийниками. «Доброзичливі» господарі просто відпустили тварину погуляти, не усвідомлюючи, яку шкоду вона може заподіяти. Уявіть собі, що таке, не дай Боже, трапиться із вашою дитиною. Якою тоді буде ваша реакція?

Вирази типу: «вона добра», «вона не кусається» - жодним чином не виправдовують такої поведінки господарів. Переконливо просимо вас бути відповідальними у ставленні до тварин, вигулювати тварину можна тільки на повідку, собак бійцівських порід лише у наморднику. За поведінку собак відповідальність несуть їх господарі. Тварини повинні утримуватись виключно в межах приватного домоволодіння, у вольєрі чи на прив’язі, для вигулу є певні правила.

Наразі Студениківською сільською радою розробляються Правила благоустрою, голосування за які відбудеться на найближчих сесіях, ними буде передбачена, окрім моральної, ще і адміністративна відповідальність.

Застерігаємо вас від дій, які можуть створювати небезпеку чи загрозу для інших мешканців громади.

Водночас, просимо батьків навчити дітей елементарним правилам поведінки при зустрічі із собакою: уникати собак без намордника, зграї собак і вузьких місць, де не можна розминутися зі звіром; не підходити до собаки без прив'язі, бо захист «особистих» територій - одна з головних причин прояву надмірної агресивності; не дивитися в очі тварині і не посміхатися - це для собаки рівнозначно, як показувати зуби і демонстрував силу; не повертатися спиною до тварини і не тікати, бо це може викликати у пса рефлекс переслідування; зупиніться, поверніться обличчям до собаки і голосно скомандуйте:«стояти», «лежати», «сидіти», «фу» - це зможе привести тварину в замішання. Бажаємо вам, аби загрозливих зустрічей із чотирилапим другом у вас не було, а господарів тварин ще раз застерігаємо: ТЕРИТОРІЯ ГРОМАДИ – СУСПІЛЬНИЙ ПРОСТІР, тому це не місце для безконтрольного вигулу собак. Бережіть один одного і особливо діточок, ставтесь відповідально до своїх дій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь