ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Дата: 16.02.2021 09:53
Кількість переглядів: 352

ЦНАП ГРОМАДИ ОТРИМАВ ОБЛАДНАННЯ

У ході децентралізації громади отримали більш широкі повноваження, ресурси і відповідальність. Одна із переваг, якої прагнули досягнути, - це наближення адміністративних послуг до населення, скорочення проміжних бюрократичних інституцій у спілкування жителів із органами державної влади, отримання дозволів та доступ до документів із якнайменшими затратами часу та зусиль.

Реєстрація мешканців, соціальні, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості - і цей перелік послуг, які можуть надаватися на місцях, постійно розширюється.

Фото без опису

Шлях Студениківської громади до отримання сучасного Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) був упевненим і поступальним, наразі залишився лише один крок до відкриття. Завдяки інфраструктурній субвенції було відремонтовано адмінприміщення у Студениках та обладнано на першому поверсі будівлі повноцінне приміщення за усіма вимогами доступності для широкого кола громадян. Потім ми взяли участь у Програмі «U-LEAD з Європою» для оснащення ЦНАП. Головними вимогами конкурсу була наявність приміщення певної площі, безбар’єрність, обґрунтування цілей, ми все виконали і стали учасниками Програми. Працівники, які працюватимуть у ЦНАПі, пройшли п’ятимодульну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами Програми «U-LEAD з Європою». Кожен з модулів складався з навчальних тренінгів щодо ролі органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, порядку надання окремих груп адмінпослуг, ділової етики, гендерних питань. Також наші партнери забезпечили сучасні офісні меблі.

Фото без опису

«Ми щиро вдячні за співпрацю нашим партнерам, без цієї підтримки створення Центру надання адміністративних послуг у громаді було б взагалі неможливим, бо якщо у районних центрах ці служби уже функціонували, то ми розпочали із нуля. Наразі ми отримали усю оргтехніку необхідну для роботи: ноутбуки, багатофункціональні пристрої. Залишився останній крок – спеціалісти «U-LEAD з Європою» забезпечать доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи – «Вулик», а всі співробітники пройдуть практичний курс навчання по роботі з «Вуликом». Маємо надію, що у березні ці роботи будуть завершені», - зазначила голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях.

Паралельно працівники ЦНАП проходять постійні тренінги та навчання, щоб зробити перелік послуг якомога ширшим, а їх надання доступнішим. Ось і сьогодні відбувалося засідання круглого столу на тему: «Створення та організація діяльності центрів надання адміністративних послуг Київської області - проблемні питання та шляхи вирішення» за участі першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Дмитра Назаренка

Фото без опису

Розглядалися питання організації надання у громадах паспортних послуг та послуг з реєстрації місця проживання, ведення Реєстру територіальної громади, інформаційна взаємодія між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним державним реєстром судових рішень, оформлення заяв у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, особливості державної реєстрації речових прав на земельні ділянки, реєстрація актів цивільного стану, послуг соціального характеру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь