СЕСІЯ

Дата: 23.02.2021 19:51
Кількість переглядів: 793

ДЕПУТАТИ ОДНОГОЛОСНО ПІДТРИМАЛИ ЗВЕРНЕННЯ ДО БАРИШІВСЬКОЇ ТА БОРИСПІЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Перше питання позачергової сьомої сесії Студениківської сільської ради стосувалося наболілого - реорганізації Соснівського навчально-виховного об’єднання «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти». Питання було підтримане 13 голосами, двоє депутатів утримались, один був проти.

Також було затверджено акт приймання-передачі майна котельні Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Заступник голови з питань регіонального розвитку Григорій Кобялко доповів, що внаслідок співпраці із депутатом від Семенівки Юрієм Кузьменком вдалося домовитись із експлуатуючою компанією щодо зниження вартості послуг майже на 250 тисяч гривень, завдяки прискоренню процесу передачі. У п’ятницю питання буде винесено на сесію Баришівської районної ради, яка наразі є власником майна. «Цього літа маємо вкласти кошти у модернізацію тепломережі школи, інакше вона і надалі грітиме пришкільну територію, а не дітей», - зазначив Григорій Кобялко.

Депутати підтримали звернення голови ОТГ щодо повернення у громаду коштів, які залишилися у бюджеті Переяслав-Хмельницького району та повинні бути перерозподілені сесією Бориспільської районної ради. Попередньо частина коштів пішла на погашення заборгованості, а от щодо 27, 5 мільйонів гривень, із яких 3, 8 мільйона належали Пристромській сільській раді, точилися дискусії. Голова Переяславської ОТГ настоював на тому, що кошти повинні залишитися на добудову приймального відділення ЦРЛ. Марія Олександрівна зазначила, що Студениківська ОТГ, як співвласник лікарні, підтримувала і підтримуватиме питання її фінансування, але 3,8 мільйона повинні повернутися до Студениківської громади.

Депутати також внесли зміни до Програми розвитку освіти та передбачили в ній кошти для придбання нового шкільного автобуса для підвезення до закладу освіти учнів Семенівської школи.

У різному Марія Олександрівна запропонувала вивчити питання доцільності купівлі за лізинговою програмою техніки для КП «Господар», а саме: автовишки, бульдозера та сміттєвоза. «Слід вивчити пропозицію щодо придбання техніки з виплатою у лізинг впродовж чотирьох років, бо відразу витратити із бюджету громади таку суму буде непросто», - підкреслила голова ОТГ.

Перед депутатами також виступив поліцейський офіцер громади та доповів про ситуацію у громаді. Найбільш криміногенна вона у селі Пристроми, нещодавно злодії дійшли до того, що вкрали навіть свиней із невеликого підсобного господарства, зрізавши замки болгаркою. Ухвалили рішення щодо роботи у двох напрямках – організація спільного патрулювання поліції та загонів самооборони та встановлення камер відеоспостереження. Наразі заступник голови Григорій Кобялко та керівник Центру безпеки Василь Байло об’їхали села громади та визначилися із кількістю камер відеоспостереження по кожному населеному пункту. У Пристромах потрібно, аж 21 камеру, бо таке місце розташування села та його протяжність. Вартість відеоспостереження складає майже 400 тисяч. Також ішла мова про дообладнання камерами всіх інших сіл громади.

Наразі також ведуться переговори із оператором мобільного зв’язку Київстар про встановлення веж. Є домовленість щодо села Соснова та Козлів, наразі найгірша ситуація із зв’язком у селі Сомкова Долина, переговори продовжуються, питання щодо виділення землі під розміщення веж буде винесено на сесію


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь