ДОСТУПНІСТЬ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ

Дата: 11.03.2021 15:52
Кількість переглядів: 668

ПОКРАЩУЄМО ДОСТУПНІСТЬ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ

Фото без опису

Із 1 січня 2021 року для того, щоб підписати договір з НСЗУ (Національною службою здоров’я України), медичний заклад має подати скановану копію документа, що підтверджує доступність медичних закладів для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до будівельних норм і правил, виданого фахівцем з питань технічного обстеження будівель та споруд, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Фото без опису

Більшість будівель закладів охорони здоров’я побудовані у минулому столітті, і тому зовсім не відповідають зазначеним будівельним нормам щодо інклюзивності. Така ж ситуація і щодо будівель Студениківської територіальної громади, тому наразі проводяться планові роботи із забезпечення доступності. Не потребують втручання тільки дві Амбулаторії, що добудовуються, у селі Переяславське та Пристроми, усі інші будуть дообладнані. Першим кроком буде виділення коштів та виготовлення проектно-кошторисної документації, надалі реконструкція самих будівель. Питання щодо фінансування робіт буде винесене на найближчу сесію. На виконані роботи кожен заклад повинен отримати сертифікат відповідності.

Фото без опису

«Співпраця із НСЗУ надзвичайно важлива для громади, бо саме вони є розпорядником бюджетних коштів для фінансування медичної галузі, однак у цій ситуації ми розуміємо, що вимоги щодо доступності закладів охорони здоров’я - це ще і життєва потреба для громади. Зручності будуть не тільки для людей з інвалідністю, але і для мам із візочками, людей старшого віку, яким буде значно краще підійматися по пандусу, аніж сходами. Уже зараз проведено аналіз відповідності будівель вимогам, практично у всіх медичних закладах потрібні: встановлення пандусу, встановлення поручня у вбиральні, усунення порогів, у кількох закладах ще і ремонт вбиралень. Цю роботу уже розпочали з тим, щоб до 1 квітня її завершити, як того вимагає НСЗУ», - зазначила голова громади Марія Лях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь