ІНФРАСТРУКТУРА
ВИСОКІ ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ ВИМАГАЮТЬ НАЛЕЖНОГО ПРИМІЩЕННЯ
Харчування школярів завжди було під пильною увагою з боку батьків, вчителів і керівництва громади. Нині в Україні змінилися самі підходи до цієї частини шкільного життя.
«Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Ситуації, коли дитина відмовляється їсти, бо це несмачно, у нашій громаді бути не повинно. Саме на це направлена реформа шкільного харчування, яка щойно набирає оберти. Новацій зазнає не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів. І, звичайно, ми розуміємо, що сама організація простору шкільної їдальні повинна стати іншою. Саме цього ми прагнемо, здійснюючи ремонт приміщення харчоблоку найбільшої школи громади. Наразі проводяться будівельні роботи і ми робимо все можливе, щоб їх прискорити, бо розуміємо, яких незручностей завдаємо і батькам, і вчителям, і учням. На жаль, коронавірусна реальність не дає нам змоги просуватися такими темпами, як би ми хотіли, але в результаті ми матимемо істотно новий простір, який відповідає усім вимогам здорового харчування, міжнародним стандартам НАССР. За один прийом їжі у їдальні харчуватиметься 80 школярів. Ми щасливі, що тендер виграла організація, яка якісно і швидко виконує усі необхідні роботи», - зазначила голова громади Марія Олександрівна Лях, відвідуючи опорний заклад.
Наразі будівельники провели повний демонтаж стін, очистивши їх від старої штукатурки аж до цегляної кладки, демонтували підлогу. Відповідно до стандартів нового кухонного обладнання було повністю змінено електропроводку зі збільшенням потужності, встановлено нову вентиляційну систему із примусовою витяжкою, проведено заміну водопровідно- каналізаційних труб, змінено розташування умивальників, замінено сантехніку, облаштовано окремий санвузол для кухарів, демонтовано частину перегородок, двері, стелі, натомість встановлено нові для розмежування видачі готових блюд та кухонного простору. Поштукатурено стіни, стелю, встановили освітлення, частково залито бетонні підлоги. Наступний етап – облицювання кухонного простору плиткою та вимощення плиткою підлоги, майже 500 квадратних метрів, колір плитки уже обрано, закладання та встановлення кількох дверей.