СЕСІЯ

Дата: 17.03.2021 09:07
Кількість переглядів: 407

ДЕПУТАТИ ПІДТРИМАЛИ ЗВІТ ГОЛОВИ

Фото без опису

Спільне засідання виконкому та сесії Студениківської ТГ тривало майже п’ять годин, депутати працювали злагоджено і напружено. Воно і не дивно, бо на розгляд винесено основоположні питання життєдіяльності громади.

Одноголосно підтримано пропозицію щодо внесення додатково на розгляд 17 питань, головним із яких є звіт голови Марії Лях про роботу у 2020 році. Детально він буде висвітлений на офіційній сторінці та офіційному сайті громади, а також опублікований у найближчому номері інформаційного бюлетеня «Голос Студениківської громади». Щодо публічного звітування перед жителями, то питання ще обговорюється і залежатиме від епідситуації у громаді.

«Сьогоднішній звіт – не моя заслуга, це спільна робота депутатського корпусу, виконавчого комітету, старост, кожного жителя, кожного працівника виконавчого апарату та бюджетної сфери, це наша спільна робота на користь громади. Переконана, що цей рік дасть громаді нові можливості для ще більш плідної роботи на кожен населений пункт, на якісне покращення життя кожного», - зазначила Марія Олександрівна. Вона детально розповіла про демографічну ситуацію у громаді, надходження та витрати, видатки по кожній галузі, надходження до бюджету, безпекову складову громади, фінансування основних розвиткових проектів. Депутати підтримали звіт голови та визнали роботу задовільною.

Також одноголосно підтримано звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Студениківської сільської ради – об’єднаної територіальної громади за 2020 рік, програми «Питна вода» за 2018-2020 роки у Студениківській сільській раді, Програми благоустрою населених пунктів об’єднаної територіальної громади Студениківської сільської ради на 2018-2020 роки.

Фото без опису

Не очікуючи розпорядження КОДА, члени виконкому ухвалили рішення про проведення двомісячника благоустрою населених пунктів Студениківської громади.

Їх рішенням також затверджено списки для виплати одноразової допомоги дитині-сироті, у зв’язку із досягненням нею 18-річного віку. Визначено спосіб участі у вихованні дитини батьків після розлучення та підтримано створення Служби у справах дітей виконавчого комітету Студениківської сільської ради без збільшення штатної чисельності.

Присвоєно поштову адресу помешканню та затверджено графік звіряння з підприємствами, установами та організаціями, будинковими книгами, іншими документами з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб та звіряння шляхом подвірного обходу у 2021 році.

Депутати внесли зміни до бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2021 рік перерозподіливши кошти із однієї на іншу статтю витрат та відповідно до цього внесли зміни до Програми соціально-економічного розвитку на 2021 рік.

Було також внесено зміни до комплексної Програми «Турбота» та збільшено кількість коштів. Інше рішення обмежило отримання матеріальної допомоги одній особі з одного захворювання тільки один раз.

У зв’язку із приєднанням медичного закладу села Пристроми внесено змін до штатного розпису КП «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини», додали також коштів для придбання ІФА-аналізатора для проведення тестування на коронвірус.

Найпалкіші суперечки викликало питання змін до Статуту КП «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини», про що доповіла головний лікар громади Вікторія Кормишева. Щодо побоювань про закриття ФП с. Соснівка, то вони безпідставні. Зміни у Статуті пов’язані виключно із вимогами НСЗУ щодо фінансування, а ФП працюватиме у попередньому режимі. Однак, для покращення інформованості жителів буде проведена зустріч за участі старости села Тетяни Шатун та голови громади Марії Лях із жителями, про що буде повідомлено додатково.

Також головний лікар нагадала про необхідність дотримання карантинних вимог, тому що наразі кількість хворих із підтвердженим коронавірусом росте, жодна особа у громаді ще не отримала вакцини від коронавірусу.

Депутати не підтримали підвищення тарифу на послуги з водопостачання в селі Сомкова Долина (Соснівка), що надаються ТОВ «Комунально-експлуатаційне господарство» Також депутати затвердили Положення про помічника-консультанта депутата сільської ради.

Фото без опису

Для вирішення питань стосовно земельних відносин, земельних спорів та дотримання правил добросусідства на території Студениківської сільської територіальної громади створено спеціальну комісію, ухвалено положення та затверджено її персональний склад. Головою комісії обрано заступника голови громади з питань регіонального розвитку Григорія Кобялка.

Депутати підтримали звернення до Верховної Ради України, до Офісу Президента України, до Київської обласної державної адміністрації, до Міністерства аграрної політики і продовольства України про повернення земель лісового фонду у Студениківську сільську територіальну громаду.

Також на цьому пленарному засіданні депутати проголосували за припинення діяльності Строківської, Пристромської, Семенівської сільської ради в результаті реорганізації шляхом приєднання до Студениківської сільської ради.

Розглянуто 55 земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь