ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2020 РІК (частина 1)

Дата: 19.03.2021 07:50
Кількість переглядів: 347

ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2020 РІК (частина 1)

Фото без опису

Дорогі друзі, шановна громадо!

Минув ще один рік нашого спільного життя у громаді, він був непростим, напруженим і, на жаль, не на всі процеси, які відбувалися у громаді, ми могли вплинути. Швидше навпаки – зовнішні фактори у цьому році надзвичайно суттєво вплинули на наше з вами життя. Мова, звичайно, про пандемію. Іншим фактором, що суттєво вплинув на нас, були вибори, але на противагу ковіду, цей фактор був позитивним. Ми очікуємо від цього об’єднання не тільки росту площі і населення, але і нових якісних змін у житті кожного села, бо головною метою об’єднання було бажання отримати нові можливості для розвитку, і ми їх отримали, тому далі залишається тільки працювати.

Студениківська територіальна громада була утворена в грудні 2017 року внаслідок об'єднання п'ятьох сільських рад. У 2020 році згідно з перспективним планом формування територіальних громад Київської області до складу Студениківської громади приєдналися території Строківської, Пристромської та Семенівської сільських рад. Загальна площа території громади складає 33 122,2 га.

Фото без опису

Студениківська сільська територіальна громада розташована у південно-східній частині Київської області. Адміністративним центром територіальної громади є село Студеники, яке розташоване на відстані 25 км. від м. Переяслав. Територією громади проходить траса міжнародного значення М-03 сполученням Київ-Харків.

Фото без опису

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Конституцією України, Студениківська сільська рада та її виконавчий комітет проводять роботу, спрямовану на покращення добробуту, розвиток інфраструктури та благоустрою нашої громади. Робота апарату сільської ради здійснюється у відповідності до затвердженого плану роботи та завдань, що ставляться на нарадах у сільського голови. На щотижневих нарадах розглядаються та вирішуються поточні питання і визначаються шляхи вирішення проблемних та перспективних питань. За підсумками нарад відповідальним виконавцям дано відповідні доручення, які стосувалися питань діяльності освітніх та медичних закладів, проведення заходів, реалізації проектів та програм, ремонту дорожнього покриття вулиць, асфальтування, освітлення вулиць, водопостачання, розгляду окремих звернень та скарг громадян, інших документів. Значна частина заходів стосувалася виконання саме розвиткових проектів. На жаль, за рік кілька разів змінювалися вимоги держави до здійснення фінансових операцій і це суттєво уповільнило темпи нашого розвитку, але ми зібралися, пристосувалися і рухаємось далі.

Фото без опису

Робота депутатського корпусу сільської ради та виконавчого комітету є злагодженою, суттєвих розбіжностей в думках, позиціях в нас немає, рішення в основному приймаємо одноголосно.

Слід зазначити, що крім участі в роботі постійних комісій та пленарних засіданнях ради, депутати працюють в округах, допомагають своїм виборцям у вирішенні їх проблем, беруть активну участь і в заходах, які проводяться сільською радою.

У всіх є бажання працювати, кожен депутат хоче щось зробити для свого округу і це головне.

На виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині забезпечення прозорості та відкритості діяльності суб’єктів владних повноважень постійно оновлюється інформація на офіційному веб- сайті Студениківської сільської ради.

Для постійного діалогу з громадськістю ведеться сторінка Студениківської громади в фейсбуці. Випускається Інформаційний вісник «Голос Студениківської громади».

На території Студениківської сільської ради станом на 01.01.2021 року проживає 7293особи.

Гендерна структура населення : чоловіки – 3245 осіб, жінки – 4048 осіб.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

На превеликий жаль в громаді зберігається тенденція щорічного зменшення чисельності населення в результаті стабільного перевищення рівня смертності над народжуваністю, загальним процесом старіння населення і негативним сальдо міграції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь