ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ  ЗА 2020 РІК( частина 3)

Дата: 22.03.2021 08:23
Кількість переглядів: 459

 

ЗВІТ

СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 

ЗА 2020 РІК( частина 3)

Бюджет сільської ради за 2020 рік.

Не дивлячись на об’єктивні обставини і деяке зниження надходжень до бюджету, нам вдалося упевнено тримати лідерські позиції серед громад із населенням до 5 тисяч. За оцінками міжнародних експертів наша позиція серед таких громад змінювалася впродовж року і за результатами 9 місяців ми були навіть третіми в Україні, за рік – ми п’яті. При цьому головними показниками були такі: доходи загального фонду на 1-го мешканця; видатки загального фонду на 1-го мешканця; видатки на утримання апарату управління у розрахунку на 1-го мешканця; капітальні видатки на 1-го мешканця; рівень дотаційності бюджетів та інше. Головним тут є показник доходів на одного мешканця. І якщо середній показник по Україні становить трохи більше п’яти тисяч гривень, то у Студениківській громаді він складає 13,3 тисячі гривень. Тобто ми маємо усі можливості для повноцінного розвитку інфраструктури, бюджетної сфери, розвиткових проектів.

Фото без опису

 Із приєднанням нових сіл ця ситуація кардинально зміниться, бо ми перейдемо до наступної групи громад, Однак до нас приєднується ще один великий платник податків – Укрпромпостач-95, але і капіталовкладення у приєднані села будуть необхідні немалі. Ми знали про це, ми йшли на це свідомо, і будемо разом працювати на  стабільний розвиток кожного села.

Фото без опису

 Ми щиро вдячні усім нашим платникам податків -  від великих компаній і до маленьких ФОПів. Сплачуючи прозоро і чесно податки, виплачуючи достойну заробітну плату своїм працівникам, ми таким чином наповнюємо бюджет громади. Звичайно, громада має резерви, не в повній мірі сплачується земельний податок, але ми маємо фінансові важелі, які дозволять поповнювати бюджет.

Планові показники:

-  до сільського бюджету у 2020 році  надійшло   73 189 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду сільського бюджету  – 67 905 тис.  грн., доходи спеціального фонду сільського бюджету – 5 284 тис  грн.;

-  видатки сільського бюджету у сумі   73 967 тис.  грн., в тому числі видатки загального фонду сільського бюджету становлять –53 227 тис. грн., видатки спеціального фонду сільського бюджету –  20 740 тис. грн.

Фото без опису

Надходження до сільського бюджету.

Основними джерелами надходження коштів до сільського бюджету є: Податок з доходів фізичних осіб (ПДФО), акцизний збір, єдиний податок, земельний податок, орендна плата, надходження за продаж землі, пайова участь підприємств  та ін.

Фото без опису

Найбільшими платниками податку є Група компаній  “Нива Переяславщини” – 36658 тис грн., ПП “Соснова” та ФГ Олександр – 3022 тис грн.,  ТОВ “Пелском” 1738 тис грн., ФГ “Світ Ланів” – 1028 тис грн., ТОВ «БРСМ-Нафта» – 681 тис грн., фізичні особи-підприємці – 449 тис грн.

Фото без опису

Структура видатків за 2020 рік розподіляється наступним чином: найбільша стаття наших витрат – це освіта. Ми вжили всіх заходів, щоб максимально зменшити кошти на енерготеплозабезпечння галузі: усі заклади освіти переведені на твердопаливне опалення, що дає значну економію ресурсів, розпочали заходи із термомодернізації шкіл та садочків, замінили вікна на енергоощадні, провели ремонти дахів кількох закладів – усе це дало певну економію, однак освітня галузь досі є споживачем майже 40 відсотків наших надходжень. Високою у 2020 році  була і реверсна дотація, майже 10 відсотків від бюджету. Це дотація вирівнювання, крок, який використовує держава, аби вирівняти ситуацію із фінансовим забезпеченням у тих громадах, що не мають достатньої кількості коштів. Тому ми працюємо, щоб якомога  більше коштів було залучено до бюджету за рахунок співфінансування  із обласного та державного бюджету.   У минулому році таких коштів було залучено майже вдвічі більше, аніж у нас вилучено через реверсну дотацію.

Фото без опису

На фінансування розвиткових проектів ОТГ із бюджету направлено 20 740 126,21 грн.

Стосовно цілей та пріоритетів розвитку громади, завдяки  виваженій та принциповій  позиції депутатського корпусу, виконкому ради, виконавчого апарату   забезпечено  стабільність на території громади із основних напрямків забезпечення життєдіяльності сіл.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь