ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2020 РІК( частина 4)

Дата: 22.03.2021 08:34
Кількість переглядів: 417

ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2020 РІК( частина 4)

Якісна освіта – запорука сталого розвитку громади

Нові підходи до організації освітнього простору диктують і зміну пріоритетів у галузі. На передній план виходить учень, який досконало володіє усіма компетнціями, які необхідні у сучасному світі. Дати ці компетенції повинен високопрофесійний педагог, що має усе необхідне обладнання. Минулий рік був непростим для шкільної освіти, тривалі нокдауни і дистанційне навчання наклали свій відбиток на весь освітній процес. На перший план поступово вийшла і стала гострою потреба у комп’ютерному забезпеченні навчального процесу, покращенні якості Інтернет послуг, роботи із гаджетами. Саме тому основна увага була зосереджена на отриманні найновіших електронних засобів навчання. Водночас вимушений карантин використали для максимального проведення ремонтних та опоряджувальних робіт у закладах освіти. Протягом року громадою надавалося сприяння в підвищенні якості дошкільної, шкільної та позашкільної освіти шляхом надання посильної допомоги в організації навчально–виховної роботи. За рахунок субвенція НУШ 154,2 тис. грн.+52,6 тис.грн. співфінансування (закуплено 24 парти і 24 стільці, 2 вчительські столи, 2 меблеві стінки, мультимедійний комплекс в складі інтерактивної дошки, короткофокусного проектора, ноутбука, документ-камери, БФП, 7 мультимедійних комплексів, 2 ноутбука,10 комп’ютерів.

Станом на 01.01.2021 року у загальноосвітніх закладах навчається 396 учнів (на 11 учнів більше, ніж на 01.01.2019р.) та 140 вихованців дошкільного віку (на 9 дітей більше).

Громада підтримує обдарованих дітей, забезпечено виплату стипендії для обдарованих учнів. Всього за 2018-2020 роки виплачено 21680 грн. З них:

- 2018 рік –3680 грн.

- 2019 рік – 9600 грн.

- 2020 рік - 8400 грн.

Всього за 2020 рік на утримання закладів освіти з місцевого бюджету ОТГ виділено 13 679,36 тис. грн., та передано державної субвенції 12 689,97 тис. грн.

Було здійснено капітальний ремонт даху Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти зі співфінансуванням Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОДА в розмірі 85% від вартості будівництва. Управлінням фізичної культури і спорту Київської ОДА було передано обладнання та встановлено за кошти місцевого бюджету на території опорного закладу майданчик з тренажерним обладнанням та побудовано мультифункціональний майданчик.

Облаштовано тротуарну доріжку на території загальноосвітнього закладу Переяславського НВО ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Здійснено капітальний ремонт кухні Студениківського закладу дошкільної освіти «Малятко». Придбано та встановлено дитячий ігровий майданчик та побудовано навіс для дітей на території Соснівського НВО ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Будівлі навчальних закладів потребують поточного та капітального ремонтів, зокрема будівлі закладів дошкільної освіти при Переяславському НВО «ЗЗСО І-ІІ ст.- ЗДО» та ЗДО «Малятко» потребують комплексних заходів з енергоефективності, розпочато заходи з енергозбереження будівлі закладу дошкільної освіти при Переяславському НВО в 2020 році, зокрема було здійснено заміну та утеплення перекриття даху, замінено вікна на енергоефективні, Соснівське НВО потребує поточного ремонту навчальних кабінетів, переобладнання системи опалення.

Заклади освіти потребують забезпечення сучасними спортивними та ігровими майданчиками, поновлення матеріально-технічної бази.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь