ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ОТГ МАРІЇ ЛЯХ

Дата: 24.03.2021 12:46
Кількість переглядів: 477

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ ОТГ МАРІЇ ЛЯХ

Фото без опису

Шановні друзі!

За словами Міністра охорони здоров’я України Віктора Степанова, «британський штам» розповсюдився по всій території України. Кількість летальних випадків уже два дні поспіль перевищує 300 осіб, сьогодні - 342

Медики наголошують, що «британський штам» вірусу дуже агресивний, високо контактний, вражає людей незалежно від віку, під його «прицілом» молоді люди і діти. Кількість тяжкого перебігу хвороби різко зросла і практично немає безсимтомних хворих. Приблизно третині хворих потрібна госпіталізація.

Крім органів дихання, вірус почав вражати слизові, нирки, печінку та навіть центральну нервову систему. А дві третини людей, які перехворіли, потребують додаткової реабілітації від постковідного синдрому впродовж 3–6 місяців.

Значно ускладнилася ситуація у довколишніх громадах. Лікарням катастрофічно бракує кисню, промислові і сільськогосподарські підприємства долучаються до забезпечення кисневими балонами. Збільшилася кількість захворювань у селах, які перші дві хвилі пройшли більш-менш спокійно.

У зв’язку із вищесказаним звертаюсь до жителів громади із проханням дотримуватись карантинних вимог. Я розумію, що ситуація уже всім набридла, але світ не вигадав нічого кращого за карантин. Згодом, коли спаде пандемія, ми зможемо надолужити усі зустрічі із друзями, культурно-масові розваги, походи до кінотеатрів, сьогодні головне зберегти людські життя і це треба роботи вже зараз, іншого шансу у нас не буде. Тому: соціальна дистанція, масковий режим, ретельне миття рук, уважне ставлення до себе і близьких, і ЖОДНИХ КОНТАКТІВ, якщо ви захворіли. Сьогодні, як ніколи потрібно об’єднати зусилля, потрібна згуртованість і розважливе ставлення до ситуації. Медичні заклади громади, як і держави, працюють із великим навантаженням, давайте не будемо додавати їм роботи, нехтуючи правилами. У разі потреби уже із перших симптомів телефонуйте до сімейного лікаря.

Так, ситуація непроста, так, перед нами серйозна загроза, значно більша, аніж була до цього, а британський штам – це вже наша реальність, тому зараз вберегти своє життя можна тільки дотримуючись усіх карантинних вимог. Зараз, як ніколи, потрібна згуртованість всіх, щоб ми перемогли недугу.

Бережіть себе і будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь