БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 26.03.2021 10:35
Кількість переглядів: 381

ЛІКВІДОВУЄМО ЗАУВАЖЕННЯ ДСНС

Фото без опису

Події останніх місяців, коли палали одна за одною кілька громадських будівель, прискорили позапланові перевірки ДСНС протипожежної безпеки закладів з масовим перебуванням людей, зокрема шкіл та дитсадків. Основну увагу приділяють стану шляхів евакуації, систем пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу. Також перевіряють наявність і справність первинних засобів для гасіння пожеж, комплектацію пожежних щитів і забезпечення будівель протипожежним водопостачанням. Перевірили працівники ДСНС і заклади освіти Студениківської громади. У найкращому стані сьогодні перебуває освітній заклад Семенівки, усі інші потребують капіталовкладень і якомога швидшого усунення виявлених недоліків.

Фото без опису

Найперше у поле нашого зору потрапила Соснівська школа. Актом Переяславського районного сектора ГУ ДСНС у Київській області визначено наступні заходи, які потребують виконання: встановлення системи протипожежного захисту СПЗ; обробка засобами вогнезахисту дерев’яних конструкцій горища (крокви, лати), приведення до необхідних розмірів люку для входу на горище, також слід провести ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.

«У виконанні цих робіт багато нюансів, це тривалий і затратний процес. Найбільш дороговартісна і необхідна робота – це система пожежогасіння, наявна вже давно морально застаріла і не відповідає вимогам. Ми розпочали роботу у цьому напрямку, але поки буде розроблено проект, проведено фінансові процедури, мине багато часу, тому паралельно розпочали усунення інших недоліків, зокрема обробку горища. У цій роботі допомогли колеги із Дівичківської ТГ, які вже пройшли цю процедуру. Отож ми знайшли підрядників, які мають відповідну ліцензію, домовились із ними, узгодили питання із пожежниками, провели необхідні фінансові процедури, і наразі цей пункт припису уже виконаний. Щодо збільшення розмірів люку для входу на горище, це також не стане великою проблемою, будемо намагатись усе виконати у найкоротші терміни. Упродовж усієї роботи тісно співпрацюємо із працівниками ДСНС, вони бачать, що припис виконується і не вдаються до каральних заходів», - коментує завершення першого етапу робіт заступник голови з питань регіонального розвитку Григорій Кобялко.

Фото без опису

Роботи на горищі також дозволили виявити кілька слабких місць, де можливе протікання, а от балки та лати у чудовому стані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь