ДОВКІЛЛЯ

Дата: 06.04.2021 14:30
Кількість переглядів: 698

ГРОМАДА САДИТЬ ЛІС

Фото без опису

Одна із найперших традицій Студениківської громади – це висадка дерев. І це дуже символічно, що люди, які об’єдналися у одну родину, будують свій спільний дім – громаду і садять ліс. Найперша толока була рівно три роки тому і вона зібрала величезну кількість людей і саме тоді було зрозуміло, що громаді, де є така єдність, усе під силу.

Уже два дні поспіль Студеники садять молодесенькі сосни, продовжуючи добру традицію. Нині це 10 тисяч дерев, які треба посадити саме зараз, бо на цьому тижні очікуються опади, хай навіть і прогнозований сніг та зниження температури, соснам це байдуже, головне, щоб встигнути висадити до цієї пори. Отож до роботи взялися всім миром. Садять новий ліс на тому самому місці, де була перша наша толока, бо деякі саджанці «згоріли» минулого жаркого літа, а декотрі рядочки уже гарненькі, зелененькі. За три роки вже так наловчилися, що робота рухається швидко. Поруч садять сосни працівники виконавчого апарату, досвідчені лісівники, працівники нашого Центру безпеки, старости сіл, просто небайдужі жителі. Разом із усіма трудяться депутати сільської ради Любов Плужник, Лариса Сєдіна, Ніна Стрижак, Анатолій Аврамич, особистим прикладом унаочнюють постулат, що любов до природи має бути дієвою. Пильним оком наглядає за всім Василь Петрович Манов, його досвід у вирощуванні лісу вагомий.

Фото без опису

«У громади величезні плани на цей ліс, ми хочемо бачити його доглянутим і буйним, щоб ще багато-багато років він залишався візитівкою громади, манив прохолодою, обдаровував грибами і приваблював жителів і гостей можливістю відпочити, побути із родиною на природі, зберігаючи добрі стосунки між довкіллям і людьми. Ми вдячні усім, хто доєднався до нашої акції із висадки дерев, це гарна дружна робота, яка принесе користь кожному», - зазначає заступник голови громади з регіонального розвитку Григорій Кобялко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь