ВИЇЗНІ ПРИЙОМИ, СОСНОВА

Дата: 16.04.2021 14:38
Кількість переглядів: 359

ПРИЙОМ ГОЛОВИ, СОСНОВА

На щомісячному прийомі голови Студениківської громади, окрім Марії Олександрівни, були присутні обидва депутати від села: Святослав Саливон та Григорій Малишко. Прийом проходив у кабінеті старости села Валентина Івановича Миколаєва.

Жителів села хвилювало питання суперечок із сусідами щодо меж земельної ділянки, вирішення цього питання взяв на себе староста села із залученням землевпорядної організації, яка на наступному тижні повинна здійснити необхідні заміри.

Були питання що стосувалися роботи поштового відділення, однак на роботу Укрпошти ані влада громади, ані обласна чи державна влада вплинути не можуть.

Гостро стояло питання сміттєзвалища, куди почали звозити сміття із довколишніх сіл. Повного вирішення проблеми не найшли, однак ухвалили рішення перекрити доступ до в’їзду, встановивши ворота, а місцеве господарство надасть допомогу у підгортанні сміття.

Віра Василівна Коноваленко порушила питання щодо недостатньої активності жителів у питанні прибирання, зокрема щодо залучення старшокласників до цієї справи та необхідності у посаді працівника із благоустрою безпосередньо у селі. За домовленістю із головою на понеділок староста села повинен прийти на апаратну нараду із двома працівниками, які будуть оформлені на роботу терміном на два місяці.

Однак, скільки б зусиль не докладала громада до прибирання, без активності та ініціативності усіх мешканців села, жодного успіху у цій справі не буде. «Головне для нас переконати жителів, що окрім них самих ніхто не зможе зробити громаду чистою, бо все починається із загальної культури мешканців», - зазначила Марія Олександрівна.

Щодо дистанційного навчання та складнощів для вчителів та учнів, голова зазначила, що найближчим часом відбудеться профільне навчання із роботи освітян в умовах дистанційного навчання, до якого будуть залучені вчителі усіх шкіл громади, бо є багато проблем із цим видом навчання.

Ціла делегація жителів прийшла на зустріч до Марії Лях із подякою за роботу лікаря села Соснова, також жителі просять подбати про житло для лікаря. Щодо цього голова пообіцяла поспілкуватися із керівником ПП «Соснова» Юрієм Івановичем Павлушком. Також були претензії щодо скупчення великотоннажних автомобілів біля місцевого господарства, які створюють незручності жителям.

Завдяки спільній роботі, депутати відзначають зменшення торгівлі сурогатними алкогольними напоями, - це питання контролюватиме поліцейський офіцер громади.

Потім голова відвідала медичний заклад та школу села Соснова. Проблемними питаннями є придбання аналізатора крові для Амбулаторії, брак ліжок для денного стаціонару та проведення оптоволоконного Інтернету для школи. Щодо епідеміологічної ситуації, то медики відзначають деякий спад захворюваності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь