КУЛЬТУРА

Дата: 23.04.2021 13:10
Кількість переглядів: 367

ЖУРАВЛИКИ ПАМ'ЯТІ

Фото без опису

35 років тому сталася трагедія, яка поділила життя мільйонів людей навпіл. Хтось заплатив за неї зруйнованим батьківським домом, хтось назавжди залишив свою родину, хтось платив здоров’ям, а хтось і власним життям. Мова про Чорнобильську трагедію. Долучиться до вшанування 35 роковин і в Студениківська ОТГ.

Фото без опису

Багато сіл нашої громади стали новою батьківщиною для переселених із Чорнобильської зони. Усі, із ким ми говорили, казали, що їх прийняли дуже добре, що наша земля стала для них домівкою, хтось тут зістарився, у когось з’явилися діти, хтось одружився, але вічна туга за колишньою домівкою залишилася. Тому 26 квітня ми долучимось до Всеукраїнської хвилини мовчання, запалимо свічу пам'яті в храмах, згадаємо померлих, у бібліотеках пройдуть тематичні виставки книг, документів та фото. А вчора про роковини трагедії говорили із найменшими мешканцями громади. Дитячі малюнки на тему: «Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті» показали, як виглядає ця подія очима дітей. Сотні журавликів – символів щастя, пам’яті, довголіття, виготовлених учасниками гуртка декоративно-прикладного мистецтва Студениківського Будинку культури нагадали про ті непрості дні.

Фото без опису

Також напередодні відбулася зустріч з ліквідаторами, жителями, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, евакуйованими із зони відчуження. У селі Сомкова Долина зустріч з переселенкою з зони відчуження Ніною Миколаївною Кучеренко. Самодіяльні колективи готують он-лайн концерт-реквієм «Лелеки білокрилі». А очільниця культурного напрямку Зоя Тимченко з піснею «Білокрилі лелеки» візьме участь у фестивалі патріотичної пісні «Дзвони Чорнобиля» 24-25 квітня 2021 року.

Фото без опису

Нехай журавлики, зроблені дитячими руками, летять над нашою пам’яттю через роки, щоб трагедія Чорнобиля ніколи не була повторена і ніколи не була забута.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь