ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 05.05.2021 13:24
Кількість переглядів: 456

ВШАНУЄМО ПАМ’ЯТЬ ЖИВИМИ КВІТАМИ

Фото без опису

Уже кілька останніх десятиліть побутує  неписана традиція   прикрашати могили на кладовищах штучними квітами привезеними з Китаю.

З одного боку дуже зручні такі прикраси, які не в’януть і не потребують додаткового догляду майже протягом року. Особливо цю зручність відчувають ті люди, які живуть далеко від поховань своїх рідних.

Але з іншого боку, під дією сонця такі квіти починають виділяти дуже шкідливі речовини з неприємними запахами. Тоді відвідини могил можуть призвести до випадків різкого погіршення самопочуття.

Головна ж небезпека від штучних квітів, якими прикрашають кладовища полягає у тому, що їх як правило, спалюють під час прибирання і в повітря потрапляють  тисячі небезпечних речовин, токсичні властивості яких недостатньо вивчені.

Найбільшу небезпеку представляють діоксини. Діоксини - це сильні канцерогени, які небезпечні в будь-яких концентраціях. Крім онкологічних захворювань, вони також можуть викликати придушення імунітету, безпліддя, вроджені патології. Учені визначили, що в результаті сміттєспалювання навіть в радіусі 24 км простежується діоксинове забруднення. Маленькими дозами, рік за роком, діоксини накопичуються в організмі, поступово підриваючи імунну систему людини.

Їх знаходять навіть в молоку матерів, що годують. Так, забруднення ґрунту діоксинами приводить до знищення майже всіх живих організмів, що мешкають в ньому, що, у свою чергу, приводить до повної втрати ґрунтом його природних властивостей. Крім цього, діоксини здатні зберігатися в навколишньому середовищі протягом десятків років і переносяться через харчові ланцюги (наприклад, водорості - планктон - риба - людина або ґрунт - рослини - тварини - людина).

У цей час ситуація така, що концентрація діоксинів у літосфері й гідросфері зростає й може досягти критичних значень, при яких людство опиниться під загрозою вимирання. 

         Наголошуємо, при закопуванні зіпсованих штучних квітів, термін їх розкладу становить біля ста років з переходом  у землю та підземні  води  шкідливих речовин.

 

         На даний час не існує законодавства, яке б  забороняло ввезення в Україну штучних квітів або використання їх для прикрашання могил.

         Почитайте, ще раз інформацію про їх шкоду і обговоріть це з рідними та друзями.       

         Церква каже, що християни не мають обов’язку вшановувати померлих пластиковими квітами, оскільки вони не мають нічого спільного з християнською вірою. Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, а тільки наших молитов. 

         Прикрашати могилки штучними квітами чи ні, вибір за Вами.

Напередодні поминальних днів просимо вас не купувати штучних квітів, давайте помолимось за наших близьких і рідних і посадимо на могилках живі квіти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь