У СТУДЕНИКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ЦНАП

Дата: 25.05.2021 12:15
Кількість переглядів: 275

У СТУДЕНИКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ЦНАП

Фото без опису

До цієї події Студениківська громада наближалася невеликими кроками. До її здійснення доклали рук, зусилля, енергії сотні людей, починаючи від будівельників і закінчуючи міжнародними організаціями. Багато хто не вірив, що у сільській громаді може бути таке. Але воно відбулося і сьогодні жителі сіл, старости, голови сусідніх територіальних громад переконалися вкотре, що гасло: «Разом зможемо все!» - таки діє. У громаді відкрили Центр надання адміністративних послуг – ЦНАП.

Фото без опису

І хоча це слово у жителів не дуже на слуху, і багато хто дивувався і що воно таке, але, як зазначила голова громади Марія Олександрівна Лях: «Разом із новим закладом у громаду прийшла вища якість, більша доступність і оперативність послуг, а значить підвищення якості життя мешканців».

Фото без опису

За тих чи інших життєвих обставин кожна людина звертається до відповідного органу влади за отриманням будь-якої довідки, виписки, витягу, за здійсненням певних реєстраційних дій (реєстрація народження, місця проживання, нерухомості, підприємницької діяльності, земельної ділянки тощо), нарахуванням окремих видів соціальної допомоги і таке інше. Усі ці послуги мають надаватися за принципом – «ДОСТУПНО ВСІМ – ЗРУЧНО ДЛЯ КОЖНОГО!», тобто максимально зручно, доступно, зрозуміло, за спрощеними процедурами і, що головне, в територіальній близькості до заявника. Послуги мають бути прозорими та якісними. Саме цим вимогам і відповідає новий заклад, який відкрили у громаді.

Фото без опису

На відкритті присутні усі атрибути справжнього свята. Тут і музика, і святкова арка із кульок, і колективи художньої самодіяльності, і поважні гості. Серед них заступник голови Київської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Анатолійович Шуглій і директор Департаменту економіки та цифровізації КОДА Наталія Олегівна Погребна.

Фото без опису

Надійними партнерами нашої громади по створенню ЦНАП стали українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою» - міжнародної програми, яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Студениківська громада отримала значну підтримку від Програми «U-LEAD з Європою», завдяки якій, в партнерстві громади та експертів програми було створено належний ЦНАП. Відсьогодні він починає свою роботу, головною метою якої є надання якісних адміністративних послуг. Відтепер більше ста тридцяти послуг є доступними для громадян.

Вітаючи жителів громади із відкриттям, голова ТГ Марія Лях подякувала за роботу усім, хто долучився до створення поважного закладу: «Причетними до створення ЦНАПу були сотні людей. Місія громади полягає у створенні якісних змін, які істотно покращать життя кожного мешканця, подарують йому впевненість у завтрашньому дні і бажання жити і працювати у своїй громаді. Наше завдання – розвивати села, а для цього кожен має бути патріотом свого двору, свого села, своєї громади. Сьогодні ми піднімаємо наш розвиток на новий рівень. Я дякую депутатам, які підтримують кожну нашу ініціативу. Саме завдяки цьому ми запровадили підтримку лікарів, що приїжджають до громади, надавши їм матеріальну допомогу у сумі 50 тисяч гривень щороку у перші три роки життя у громаді. На останній сесії ми ухвалили рішення про надання 20 тисяч гривень кожному новонародженому громади, до 900 тисяч гривень виділяємо на матеріальну допомогу людям, які потрапили у скрутні життєві обставини, пов’язані із хворобою, робимо все для того, щоб люди відчували надійний захист із боку громади. Крок за кроком ми робимо життя мешканців більш захищеним, більш комфортним, більш зручним. Нинішня подія – яскраве тому підтвердження. Я дякую Київській обласній адміністрації, Програмі «U-LEAD з Європою», дякую будівельникам і виконавчому апарату, усім жителям за причетність до великої загальної справи покращення життя громади».

Фото без опису

«ЦНАП– це вікно взаємодії громадян із державою, кожного року ми докладаємо зусиль, аби спростити цю взаємодію, ми прагнемо підвищувати кількість послуг, аби кожен почував зручніше», - зазначив Денис Анатолійович.

«Лише 21 громада Київщини отримала допомогу від Програми «U-LEAD з Європою», тому я хочу подякувати Марії Олександрівні, бо в тому, без сумніву, велика її заслуга. Нехай це буде перший, але не останній великий розвитковий проект громади», - побажала Наталія Олександрівна Погребна.

Привітали громаду із вхідчинами також голова Циблівської громади Олександр Миколайович Палагута та Ташанської громади Василь Петрович Вовчанівський.

Пісенні вітання звучали від художніх колективів громади – народного колективу «Осіннє золото» Козлівського сільського клубу та вокального ансамблю «Строківчанка» із села Строкова.

У новому закладі будуть п’ять робочих місць: два реєстратори, очільник Центру Лариса Василівна Сєдіна та два адміністратори. Буде також змінне робоче місце для представників Пенсійного фонду, Центру зайнятості та інших територіальних представництв.

Щиро вітаємо Студениківський ЦНАП із Днем народження, бажаємо йому успішної роботи, розширення кількості послуг та задоволених і щасливих відвідувачів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь