МЕДИЦИНА

Дата: 07.06.2021 15:56
Кількість переглядів: 627

КИСНЕВІ КОНЦЕНТРАТОРИ У ГРОМАДІ

Студениківська ТГ отримала 5 кисневих концентраторів. Про важливість цього обладнання і спосіб його використання розмовляємо із головним лікарем громади Вікторією Кормишевою.

Фото без опису

« У розпал епідемії коронавірусу, коли в багатьох стаціонарах не вистачало місць для тяжких пацієнтів, МОЗ вирішило доліковувати тих, хто вийшов з критичного стану, на амбулаторній ланці, під наглядом сімейного лікаря. У протоколах лікування прописано, що пацієнтів із сатурацією понад 94 на невисокому потоці кисню (3-5 л), які ще потребують кисневої підтримки, можна переводити на амбулаторний етап лікування за умови наявності кисневого концентратора.

Фото без опису

Для нашої громади виділили 5 кисневих концентраторів, по одному на кожну Амбулаторію. Інженер із сервісу уже ознайомив нас із принципом роботи концентратора, як тільки ми отримаємо всі апарати, проведемо навчання для лікарів, відразу передамо їх на денні стаціонари сіл.

Фото без опису

Обладнання буде використовуватися для надання медичної допомоги амбулаторним хворим на завершальних стадіях коронавірусної хвороби, за постковідного синдрому та хворих, які лікувалися в стаціонарі, але виписані додому з низькою сатурацією крові. Пацієнти приходять і отримують лікування киснем у денному стаціонарі. Киснева підтримка потрібна не тільки при Covid19. І серцева, і легенева недостатність при хронічних захворюваннях, і навіть деякі онкологічні хвороби потребють кисню. Ми тільки починаємо працювати з концентраторами, але вже зараз розуміємо, що сфера його застосування широка.

До концентратора додаються два види фільтрів вугільний та бактерицидний, носові канюлі, маски. Також для роботи концентратора необхідно використовувати дистильовану воду.

Фото без опису

Концентратор розрахований на одночасне забезпечення киснем двох осіб, він мобільний і легко пересувається. Принцип роботи наступний – кисень із повітря очищається фільтрами та концентрується, потім проходить через зволожувач і подається пацієнту. Працює концентратор від мережі. Вартість концентраторів від 30 до 35 тисяч гривень. Максимально він дає 10 літрів кисню на годину. Якщо буде перевідник, то можливо підключення і 4 осіб», - зазначає Вікторія Анатоліївна.

« Ми вдячні Міністерству за це рішення, бо здоров’я людей – найважливіше, наразі жителі не потребують використання цих апаратів, бо епідемія пішла на спад, але добре, що вони є. Всі, кому потрібна допомога, повинні звернутися до свого сімейного лікаря», - підсумовує голова громади Марія Лях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь