СЕСІЯ

Дата: 08.06.2021 16:06
Кількість переглядів: 598

ПОЗАЧЕРГОВА ПРИСВЯЧЕНА СОЦІАЛЬНОМУ ЗАХИСТУ

Фото без опису

На позачергову сесію Студениківської сільської ради прибуло 17 депутатів. На порядку денному всього два питання. Перше щодо перерозподілу бюджетних коштів у зв’язку із подорожанням твердого палива. Таким чином із інших статей на придбання вугілля для шкіл, ЗДО «Малятко», клубу с. Сомкова Долина, пожежної охорони та сільської ради буде виділено 332 тисячі гривень.

Друге питання стосувалося соціального захисту населення. Децентралізація дозволила не тільки зосередити кошти на розвиток громади, але і «допомогла» державі усі питання життєдіяльності делегувати громаді, в тому числі і соціальний захист. Згідно з Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні до повноважень органів місцевого самоврядування належить забезпечення надання соціальної допомоги через територіальні центри.

Фото без опису

Досі територіальні центри знаходились на державному утриманні. З першого січня 2021 року на бюджет громади були передані посади соціальних працівників, зараз постало таке ж питання щодо Територіальних центрів та відділень стаціонарного перебування громадян. Утримувати таке відділення Студениківській громаді недоцільно, тому, аби не позбавити населення такого виду соціальних послуг, законодавець запропонував кільком громадам стати співзасновниками одного центру. Таким чином Ташанський центр соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів стане спільною для Ташанської, Студениківської та Дівичківської сільської ради бюджетною, стаціонарною установою інтернатного типу соціально-медичної та комплексної реабілітації, яка надає соціальні послуги за місцем проживання та в умовах стаціонарного перебування. Соціальні послуги (безоплатні та платні) будуть надаватись громадянам похилого віку, одиноким, особам з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування та громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Фото без опису

Депутати надали згоду на вступ до складу співзасновників Ташанського центру соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів Ташанської, Дівичківської та Студениківської сільських рад та затвердили Положення про Центр зі змінами. Детально проект Положення обговорили депутати профільних депутатських комісій. Питання виділення коштів на утримання закладу будуть обговорюватись та ухвалюватись окремо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь