ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 30.06.2021 15:42
Кількість переглядів: 515

«МАЛЯТКО» МОДЕРНІЗУЮТЬ

Студениківська громада за три роки свого існування проводить уже третю модернізацію об’єктів освітньої галузі.

«Чудово усвідомлюємо, що без належного контролю за станом будівель соціальної сфери, ефективністю їх функціонування в осінньо-зимовий період, годі й чекати зменшення витрат на фінансування. Саме тому особливу увагу зосереджуємо на термомодернізації закладів. Нині вона повністю завершена у найбільшій, опорній школі громади. Утеплено стіни мінеральною ватою, замінено вікна на енергоощадні, перекрито дах будівлі. У селі Переславське школа нова, тому все це враховано під час будівництва, модульну котельню ми збудували нову, а от у дошкільному закладі села модернізація наразі завершується. Тут також перекрито дах, замінено вікна, встановлено новий твердопаливний котел. Замінили також котел у школі села Соснова. У Семенівській школі також цьогоріч модернізуватимемо опалення. Найбільша проблема сіл, що приєдналися, – це відсутність документів на об’єкти соціальної сфери: технічну документацію, на право власності та на землю під будівлями, бо без цього ми не можемо ввести об’єкт до обласної програми чи вкладати кошти у будівництво, тому починати треба саме із виготовлення документації.

Наразі розпочалися роботи із термомодернізації дошкільного закладу у Студениках, куди підвозяться діти із села Семенівки. Об’єкт ввійшов до Програми «Велике будівництво під патронатом Президента України Володимира Зеленського», - коментує стан справ голова Студениківської територіальної громади Марія Лях.

До цього часу Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської обласної державної адміністрації завершив проведення торгів із визначення підрядної організації із проведення робіт з капітального ремонту будівлі Студениківського закладу дошкільної освіти "Малятко" у селі Студеники. Очікувана вартість 6 610 178,40 гривень. Переможцем тендеру стала фірма ТОВ "АСТОН ЛЮКС". Раніше переможець торгів уже співпрацював зі Студениківською територіальною громадою, зокрема проводив перекриття Студениківського опорного закладу. Впорався із роботою у оптимальні строки і не допускав відхилень від проєкту.

Відповідно до проєктної документації буде замінено та утеплено дах, відбудеться заміна вікон, кількість віконних прорізів буде зменшена. Утеплення фасаду відбудеться по технології "BAUMIT". Буде проведено також вимощення будівлі. Заходи з енергоощадності за прорахунками експертів зменшать витрати на опалення мінімум вдвічі. Також буде досягнуто естетичний ефект та покращиться зносостійкість будівлі.

Зараз будівельники завершили розкопування фундаменту будівлі та приступили до її утеплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь