СЕСІЯ

Дата: 03.07.2021 15:17
Кількість переглядів: 368

СЕСІЯ ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ СТАВОК ПОДАТКІВ

Спільне засідання виконавчого комітету стосувалося важливих питань життєдіяльності громади.

Розпочалося воно із характеристики стану протипожежної безпеки на території Студениківської громади, про що доповів керівник Центру безпеки Василь Петрович Байло. Місцева пожежна команда створена на базі колишнього колгоспу «Жовтень» ще на початку 60-х років минулого століття. У 2006 перейшла на баланс Студениківської сільської ради. З часу створення громади у службі пройшли значні зміни. Наразі це єдиний пожежний підрозділ, який діє на території територіальної громади, із всіх довколишніх громад. У складі команди керівник, 3 водії і 3 бійці. Місце дислокації – село Студеники, приміщення нещодавно створеного Центру безпеки. Тут же розміщено пульт відео спостереження, куди виведені камери із сіл громади, кімнату дільничного офіцера громади, кімнату групи швидкого реагування «Альфа- Безпека», яка чергує цілодобово. Тут же база комунального господарства «Господар», що дозволяє оперативно координувати діяльність усіх служб у разі надзвичайної ситуації. Усім необхідними служба забезпечена за рахунок коштів громади. Серед проблем – необхідність придбання пожежної машини, рацій, драбини. У минулому році служба здійснила 90 виїздів із питань надзвичайних ситуацій. Основні причини виїздів – недотримання громадянами правил поводження із вогнем. Найтиповіші – це підпали трави, сухостоїв, сміттєзвалищ. Наймасштабнішою була пожежа у селі Козлів, що виникла в результаті підпалу, значні збитки також нанесені пожежею у районі села Сомкова Долина, до якої були залучені загони ДСНС усіх довколишніх районів. За цей рік здійснено 29 виїздів. Головне завдання нашого загону – це гасіння пожеж побутового характеру, так як місткість нашої бочки 2 кубометри. За умови придбання нового автомобіля, ми зможемо використовувати обидві машини, викликавши бійців, які перебувають на відпочинку.

«Дякую керівництву громади та депутатського корпусу за підтримку роботи пожежної служби, проведений капітальний ремонт будівлі, замінену всіх вікон, обладнання сантехнічних приміщень, приміщення для відпочинку працівників. Загалом на утримання служби за минулий рік виділено близько півтори мільйона гривень. У подальшому ми також розраховуємо на злагоджену співпрацю усіх задля загальної безпеки», - зазначив Василь Петрович.

Серед завдань: ремонт і обстеження пожежних гідрантів, продовження профілактичної роботи із попередження пожеж, встановлення протипожежної сигналізації, зокрема у школах громади, залишилося лише зробити сигналізацію у освітньому закладі села Пристроми.

Члени виконкому задали численні запитання доповідачу, зокрема і про стан рукавів, про наявність водозабірних пунктів, пожежних резервуарів.

« Наші пожежники – це місцева пожежна команда, їх завдання максимально швидко дістатися до місця пожежі і розпочати гасіння до того, як надійде спеціалізована допомога. Ми провели ревізію усіх водозаборів у селах громади, не вистачає 5 гідрантів, найближчим часом вони будуть придбані, бо безпека життя і майна людей – це першочергово. Щодо пожежного автомобіля, то в результаті перевиконання бюджету за шість місяців його буде придбано, наразі уже існує про це домовленість із обласним ДСНС, вартість у межах 1 мільйона гривень.

Члени виконкому підтримали затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав та затвердили план роботи служби у справах дітей на 2021 рік.

Також на засіданні впорядковано та присвоєно кілька поштових адрес будинкам та земельним ділянкам для будівництва та обслуговування господарських будівель та споруд. Зокрема і земельній ділянці, де розміщено бювет у селі Козлів, задля продовження робіт із встановлення статусу та отримання сертифікату на воду.

Ухвалено виплату допомоги на поховання.

Серед сесійних питань головними були – встановлення ставок місцевих податків та зборів.

Відповідно до Податкового кодексу Студениківська сільська рада затвердила:

- Положення про збір за місця паркування транспортних засобів на території Студениківської сільської ради на 2022 рік, Ставка збору встановлюється за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності у розмірі 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

- Положення про порядок справляння туристичного збору. Ставка збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), у розмірі 0,3 відсотка – для внутрішнього туризму та 0,3 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;

- ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для фізичних та юридичних осіб за 1 кв. метр у розмірі, 0, 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) для житлових будівель( Окрім квартир до 60 квадратних метрів та житлових будинків до 120 квадратних метрів); для нежитлових будівель – 1%; для офісних будівель – 1%; для торгівельних будівель, транспорту та зв’язку, гаражів, промислових будівель і складів – 0, 5 %; для резервуарів , силосів та складів- 1%; для закладів медичного, оздоровчого призначення, публічних виступів -0, 10%, для музеїв і бібліотек, навчальних, спортивних та медичних закладів -0, 01%; будівель сільськогосподарського призначення – 1%; культових споруд – 0, 01% ;

- Положення про встановлення транспортного податку. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі

нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі:

- з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно);

- середньо ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Ухвалено рішення про встановлено також ставок та пільг із сплати земельного податку в межах Студениківської сільської територіальної громади на 2022 рік. Встановили ставку податку за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форм власності) залежно від видів цільового призначення землі  від їх нормативної грошової оцінки по кожному населеному пункту відповідно. Встановили ставки єдиного податку на території Студениківської

сільської територіальної громади на 2022 рік:

1.1) для першої групи платників єдиного податку - 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму працездатної особи;

1.2) для другої групи платників єдиного податку - 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

1.3) для третьої групи платників єдиного податку - 3 відсотки доходу у разі сплати податку на додану вартість та 5 відсотків доходу у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку;

1.4) Для платників єдиного податку четвертої групи розмір ставок податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії (типу) земель, їх розташування та становить (у відсотках бази оподаткування):

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (крім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, а також сільськогосподарських угідь, що перебувають в умовах закритого ґрунту) -0,95;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - 0,57;

- для багаторічних насаджень (крім багаторічних насаджень,

розташованих у гірських зонах та на поліських територіях) - 0,57;

- для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - 0,19;

- для земель водного фонду - 2,43;

- для сільськогосподарських угідь, що перебувають в умовах закритого ґрунту, - 6,33.

Детальніше зі ставками податків можна ознайомитись на сайті громади у розділі Регуляторна політика. Нові ставки діятимуть із 1 січня 2022 року. Більшість ставок залишилися в межах цьогорічних показників.

Затверджено також проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Зелена, Садова в с. Строкова: провулку Центральний в с.Соснова, вулиці Коротченка – вулиці Козацька (від житлового будинку №12 до житлового будинку №28) в селі Семенівка, вулиці Молодіжна в с.Переяславське.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь