КУЛЬТУРА

Дата: 26.07.2021 15:15
Кількість переглядів: 697

КИЇВЩИНА ВІДЗНАЧАЄ ХРЕЩЕННЯ РУСІ

Фото без опису

Наприкінці липня в Україні проводять урочистості, присвячені одній з найважливіших подій в історії Київської Русі. У цей день православна церква згадує хрещення Русі київським князем Володимиром Великим. Офіційно свято називається День Хрещення Київської Русі-України. Свято відзначається щорічно 28 липня в день церковної пам'яті князя Володимира, зарахованого до лику святих. Цього року відзначають 1033 річницю свята. Встановлено це свято указом Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року. Точний день і навіть рік реальної події не відомий. Більшість істориків вважають, що Русь прийняла хрещення в 988 році.

Фото без опису

З нагоди свята Київщина влаштувала масштабні народні гуляння. Заходи відбулись сьогодні, 24 липня, на території парку “Київська Русь” у селі Копачів Обухівського району. Очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін відкрив святкування Дня Хрещення Русі-України. У святкуванні взяли участь усі райони області. Вони презентували свої здобутки та культурні надбання.

Також на гостей заходу чекали кінно-трюкові виступи, костюмований парад, давньослов’янські забави, смачні страви з багаття, фотосесії, турніри кінних лучників і кінних рицарів, а також багато іншого.

Фото без опису

Організаторами святкування виступили Київська облдержадміністрація, парк “Київська Русь”, Київський обласний центр народної творчості та Рада національних спільнот Київщини. Делегація Студениківської громади, на чолі із Марією Олександрівною Лях також взяла участь у святкуванні. Громада представила на виставці досягнень районів виробників м’ясної продукції ТМ «П’ятачок» та Укрпромпостач. До участі у зведеному концерті району була запрошена наша уславлена бубоністка Віра Василівна Ярема. Дійство тривало до глибокої ночі і всі присутні змогли насолодитися і мистецтвом артистів і досягненнями наших трудових колективів на виставках дегустаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь