СЕСІЯ

Дата: 27.07.2021 15:23
Кількість переглядів: 761

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ ЗА 1 ПІВРІЧЧЯ

Спільне засідання виконкому та сесії стосувалося підведення підсумків господарювання громади у першому півріччі цього року. Це півріччя характерне для громади збільшенням кількості бюджетних установ, тобто збільшенням коштів на їх утримання. Також на фінансування громади держава поклала витрати на соціальне утримання вразливих категорій громадян, відшкодування вартості ліків та багато інших питань, що досі перебували на державному забезпеченні.

Члени виконкому внесли зміни до бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2021 рік, про що доповіла Тетяна Іванівна Крюкова. За підсумками виконання бюджету у першому півріччі 2021 року перевиконання становить 4 мільйони 900 тисяч гривень. Також після сесії київської обласної ради, на співфінансування по НУШ(новій українській школі) виділено 259 тисяч гривень, субвенцію на підтримку особам з особливими освітніми потребами 27 тис. грн., та цукровий діабет – 61 тисяча гривень.

Відповідно до змін у бюджеті, ухвалених останньою сесією Київської обласної ради, було припинено фінансування будівництва стадіону у селі Переяславське, однак після неодноразових перемовин голови громади Марії Лях із керівництвом області, є надія, що фінансування буде відновлено, тому чекаємо наступної сесії, яка відбудеться 30 липня.

За рахунок перерозподілу коштів буде виділено 1 мільйон 244 тисячі гривень на капремонт дороги вул. Черняховського с. Пристроми. На купівлю пожежного автомобіля - 1 мільйон 50 тисяч гривень; на фінансову підтримку КП «Господар» 1 мільйон гривень, на фінансову підтримку амбулаторій 1 мільйон 140 тис. грн.. субвенція на Територіальний центр на півріччя - 370 тисяч гривень; коригування та проходження експертизи проектно-кошторисної документації та додаткові роботи: капремонт харчоблоку школа с. Студеники - 110 тисяч гривень, капремонт теплотраси до теплового пункту школа с. Семенівка – 120 тисяч гривень. Співфінансування по НУШ – 153 тисячі гривень; 11 комп’ютерів для кабінету інформатики школи села Пристроми - 187 тис. грн.; комплект обладнання для спортивних майданчиків (с.Студеники) згідно Програми Президента України "Активні парки-локації здорового відпочинку" – 40 тис. грн. та інше.

Депутати підтримали затвердження звіту про виконання бюджету Студениківської сільської територіальної громади за 6 місяців 2021 року.

За півріччя надійшло 51 мільйон 540 тисяч: по загальному фонду 49 млн. грн., по спеціальному 2 млн. грн.. Доходів від ПДФО – 25 млн. 600 тисяч гривень. Найбільші платники СП ТОВ «Нива Переяславщини» - 11 млн. 200 тисяч гривень, «Укрпромпостач» – 4, 4 млн. ПП «Соснова – 1 млн. гривень, ЕКХП -767 тисяч гривень та інші. Рентної плати надійшло 400 тисяч від Переяславського держлісгоспу, акцизного податку – 1, 058 мільйона, єдиний податок 2,784 млн. грн.. земельний податок – 1 млн. 786 тис. грн., податок на нерухоме майно 1, 576 млн. грн.. По спецфонду надійшло 2, 4 млн. грн.

По видатках використали по загальному фонду – 41 млн. 500 тис. грн.., по спецфонду – 8, 4 млн. Найбільша стаття витрат – це фінансування закладів освіти на суму 18, 3 млн. гривень. Медицину громади профінансовано на 2,08 млн. грн.., зокрема виплачено 50 тисяч у якості підйомних коштів лікарю Амбулаторії у с. Соснова, відповідно до рішення сесії сільської ради. Культура профінансована на 2 мільйони гривень. Реверсна дотація до обласного бюджету становить 6 мільйонів 719 тисяч гривень. Детальніше розшифрування читайте на сайті громади.

З метою забезпечення економічно обґрунтованого формування і складання прогнозу бюджету Студениківської сільської територіальної громади, виконавчий комітет Студениківської сільської ради затвердив План заходів щодо складання прогнозу бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки. У ньому передбачено здійснення аналізу виконання бюджету Студениківської сільської територіальної громади у попередніх та поточному бюджетних періодах, виявлення тенденцій у виконанні дохідної та видаткової частин бюджету, надання фінансовому відділу всіма підрозділами громади необхідних даних для формування бюджетів наступних років. Розгляд та схвалення прогнозу бюджету Студениківської сільської територіальної громади на наступний рік передбачено винести на сесію до 1 вересня поточного року

У зв’язку із необхідністю упорядкування та подальшого забезпечення житлових прав громадян Студениківської сільської територіальної громади, запровадження загальної, першочергової та позачергової черг громадян, що потребують покращення житлових умов, виконавчий комітет Студениківської сільської ради вирішив створити комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Студениківської сільської ради та затвердити положення про комісію та квартирний облік

Ухвалили також рішення про передачу в оренду АТ «Державний ощадний банк України» частину нежитлового приміщення за результатами аукціону для належної роботи банківської установи, щомісячна оренда становить 500 гривень.

Члени виконкому підтримали надання дозволу на продаж житлового будинку, в якому зареєстровані діти, із врахуванням інтересів дітей.

Відповідно до Положення про інклюзивно-ресурсний центр, з метою визначення механізму проведення конкурсу та призначення на посаду директора та посади педагогічних працівників Студениківського інклюзивно-ресурсного центру, сесія Студениківської сільської ради вирішила затвердити Положення про проведення конкурсу та призначення на посаду директора та працівників

Також депутати підтримали внесення змін до рішення №293-8-8 від 16.03.2021 року «Про затвердження ліміту пального на бюджетний 2021 рік», які стосувалися забезпечення пальним поліцейського офіцера громади, встановивши щомісячний ліміт у межах 200 літрів.

З метою забезпечення чистоти і порядку, охорони зелених насаджень і водойм на території сіл Студеники, Соснова, Строкова, Соснівка, Сомкова Долина, Семенівка, Пристроми, Заострів, Леляки, Переяславське, відповідно до Типових правил благоустрою території населеного пункту депутати затвердили в цілому Правила благоустрою території населених пунктів Студениківської сільської територіальної громади.Цей документ ще буде допрацьовуватись та буде винесений на обговорення жителями, так як є регуляторним актом.

Було затверджено статут Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів у новій редакції, у зв’язку із появою філії закладу.

Наступне питання стосувалося затвердження положення про Соснівську філію «Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів-заклад дошкільної освіти» Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Заклад надаватиме базову середню освіту.

Депутати затвердили проектно-кошторисну документацію на наступні об’єкти: «Капітальний ремонт харчоблоку Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів (коригування)»;: «Капітальний ремонт теплотраси до теплового пункту Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Депутати не підтримали пропоновані підприємством «Яготинводоканал» тарифи за водокористування в с. Соснова в розмірі 20 грн. за кубометр води.

Були також внесені змін до програми «Турбота».

Надано одноразову матеріальну допомоги на народження дітей трьом родинам, заяви від яких надійшли після введення рішення сесії у дію. Сума допомоги становить 20 тисяч гривень на новонародженого. При цьому уточнено, що рішення не має зворотної сили і допомога не буде надаватися народженим до його ухвалення.

Депутати підтримали надання одноразової матеріальної допомоги на лікування.

Депутати надали дозвіл на розробку детального плану території для будівництва автомобільної дороги загального користування між с. Козлів та с. Леляки, Плану зонування території села Пристроми, Плану зонування території села Заострів, Плану зонування території села Козлів, Плану зонування території села Соснова, Плану зонування території села Леляки, Плану зонування території села Семенівка, Генерального плану та Плану зонування території (у складі генерального плану) села Строкова.

Також розглянули 83 земельні питання.

Два додаткові питання, внесені з голосу, не знайшли підтримки депутатів. Перше стосувалося землі. Як зазначає юрист громади Євген Нестеренко воно полягало у наступному: «На розгляд 13-ї сесії Студениківської сільської ради винесено проєкт рішення «Про вжиття заходів з державної реєстрації земельних ділянок та прийняття їх у комунальну власність Студениківської сільської ради» щодо земельних ділянок, які перебували у колективній власності припиненого КСП ім. Леніна (с. Соснова) та згідно норм Закону України від 10.07.2018 № 2498-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» (набрання чинності з 01.01.2019), зокрема, у разі припинення юридичної особи у формі КСП права на колективні землі переходять до іншого суб’єкта – територіальної громади (крім земельних ділянок, які на день набрання чинності зазначеним Законом перебували у приватній власності). На підставі ухвали Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області від 31 липня 2014 року було зареєстроване право приватної власності на вищезазначені земельні ділянки. Однак, згідно постанови Київського апеляційного суду від 27 травня 2021 року по справі № 373/1842/14-ц, зазначену ухвалу суду скасовано, що відповідно до частини третьої статті 26 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» є підставою для державної реєстрації, зокрема, припинення речових прав нерозподілених колективних земель, що в подальшому, в силу Закону буде підставою для державної реєстрації права комунальної власності на них».

Більшість депутатів проголосувала за зняття питання з порядку денного.

Інше питання стосувалося коригування штатних розписів підприємств бюджетної сфери. Наразі розпочинається підготовка до формування бюджету наступного року. При цьому слід врахувати зростання мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, енергоносіїв на 10%; реверсна дотація складе 15,3 мільйона, тому наші надходження на наступний рік не дають великих можливостей для втілення розвиткових проєктів, а будуть бюджетом проїдання, якщо ми не вживатимемо жодних заходів. Депутати запропонували довивчити питання, підготувати детальний аналіз та повернутися до нього у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь