ЗВЕРНЕННЯ

Дата: 16.08.2021 11:51
Кількість переглядів: 217

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ ГРОМАДИ

Фото без опису

Шановні жителі Студениківської громади!

Як головний лікар громади від імені всіх медиків вимушена звернутися до вас із проханням дуже уважно і пильно поставитись до свого здоров’я.

Ситуація у світі та в Україні із захворюванням на коронавірусну хворобу нестабільна і загрозлива через стрімке поширення штаму «дельта».

З кожним днем все більше зростає кількість хворих, що не може не викликати занепокоєння.

На жаль, ніхто не застрахований від хвороби, навіть ті, хто вже перехворів. Перенесена коронавірусна хвороба не може бути вагомою причиною відкладати вакцинацію на пізніше.

І зараз єдиним та дієвим методом профілактики цієї недуги є вакцинація.

Тому ми, лікарі, переконливо радимо і запрошуємо вас прийти та провакцинуватися, вберегти себе від небажаних наслідків та перестати боятись недуги.

Єдиним справжнім протипоказанням до щеплення від COVID-19 наразі є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини, наприклад анафілактичний шок.

Також не варто робити щеплення за температури тіла вище 38°C.

Якщо ви приймаєте препарати, що впливають на імунну систему, або просто боїтеся, що стан вашого здоров’я може бути протипоказанням до вакцинації, порадьтеся зі своїм лікарем.

Наразі ми маємо можливість зробити щеплення мРНК-вакциною (Comirnaty/Pfizer-BioNTech).

Щоб створити максимальні можливості до отримання вакцини якомога більшій кількості людей у Амбулаторіях громади наразі проводяться щеплення мобільними бригадами. Ми можемо запросити лікарів для проведення щеплень, якщо бажаючих не менше 18- 24 осіб, бо у флаконі 6 доз препарату і виїзд до меншої кількості пацієнтів є недоцільним.

Для отримання вакцини слід зателефонувати до свого сімейного лікаря. Він сформує список і попередить про час вакцинації.

Наразі у громаді проживає 7 404 жителі. Уклали декларацію із сімейними лікарями 5 400 осіб. Вакциновані 1116 осіб, із них 216 пройшли вакцинацію в наших медичних закладах. Це сьома частина населення і цього вкрай мало для отримання колективного імунітету. Медики, як ніхто інший розуміють ризик нової хвилі коронавірусу, тому просять не легковажити своїм здоров’ям. Працівники медицини і я особисто готові відповісти на всі запитання, поруч із вами на вакцинації будуть досвідчені медики.

Досвід уже проведених щеплень свідчить, що побічний ефект якщо і є, то він не такий страшний, як сама хвороба і швидко минає. Убезпечте своє життя і ви допоможете своїм ближнім.

Будь ласка, захистіть себе і своїх рідних від хвороби!

З повагою Вікторія Кормишева


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь