Студениківська громада

Київська область, Бориспільський район

ОСВІТА

Дата: 17.08.2021 12:06
Кількість переглядів: 44

СИСТЕМУ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ОЧІКУЮТЬ РЕФОРМИ

Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 13 серпня 2021 року, за участі Першої леді України Олени Зеленської, Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та представників громадської організації «Національна асоціація громадського харчування». У події взяли участь представники Студениківської територіальної громади: голова громади Марія Лях та очільниця відділу освіти – Людмила Шевченко

«Ми запланували та вже розпочали проведення п’яти регіональних форумів для освітян та управлінців, головна мета яких – донести єдине бачення реформи шкільного харчування, її основні складові, розподіл завдань та обов'язків. Такі регіональні форуми необхідні, щоб представники місцевої влади та освітяни могли не лише дізнатись всі деталі щодо нових норм і практик, але й продовжити відкритий діалог з ініціаторами реформи та поширювати ідеї здорового і корисного харчування у своїх громадах», – розповіла Олена Зеленська.

Реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюються відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.

Пріоритетами для МОН у процесі реформи залишаються такі заходи:

• модернізація харчоблоків;

• організація інформаційно-роз’яснювальної роботи з розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок;

• підвищення фахової спроможності всіх причетних до організації шкільного харчування – освітян, управлінців і кухарів.

• нові норми – тлумачення, етапність переходу, «гнучкий період»;

• нове меню – підхід до складання, технологічні карти, система погодження, рекомендоване меню;

• кухар як носій нових знань і основний реалізатор реформи;

• успішні кейси інших країн та імплементація їх в Україні;

• безпека приготування та НАССР;

• проведення публічних закупівель у сфері організації харчування та добросовісна конкуренція;

• проєктний підхід переоснащення закладів – капітальний ремонт, будівництво з нуля.

"У Студениківській громаді відповідно до нових вимог зі здорового харчування обладнано кухню у опорному закладі села Студеники. Роботи із впровадження нових підходів до харчування дітей будуть продовжені", - зазначила Марія Олександрівна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь