ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 20.08.2021 12:42
Кількість переглядів: 212

ОБ’ЇЗД - ОЗНАКА ГОТОВНОСТІ ДО ШКОЛИ

Кінець серпня – особливий час для освітян. Завершилися відпустки і щоранку вчителі спішать до школи. Це тільки учні думають, що канікули – то відпочинок для вчителів, насправді задовго до 1 вересня педагоги, працівники школи, а особливо директори – посилено працюють, бо школа повинна бути готова до навчального року.

Сьогодні школи Студениківської громади прибрані, пофарбовані і відремонтовані чекали приїзду перевіряючи – колег – директорів шкіл та дитячих садочків, старост сіл, голови громади Марії Олександрівни Лях, заступника голови громади Миколи Михайловича Гудзя та представників Переяславського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області на чолі із завідувачем сектору державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Оленою Борисівною Вовк.

Водночас об’їзд мав на меті перевірити стан готовності котельного господарства шкіл до осінньо-зимового періоду, тому роботи було багато.

Розпочалася робота із Студеників. Обидва заклади порадували відвідувачів, бо школу щойно відремонтували: утеплили, замінили покрівлю, термомодернізували, переобладнали кухню і встановили нове кухонне обладнання, так що вона практично готова до приготування шкільного харчування за вимогами НАССР. Наразі найбільшою проблемою залишилося збільшення потужності електропідстанції, бо вона не може забезпечити таке навантаження, якого потребує сучасне обладнання. Хоча роботи розпочалися ще три місяці тому, досі монополіст у сфері енергетики ДТЕК не спромігся надати технічні умови, сьогодні знову спеціаліст із регіонального розвитку Віта Козелецька вирішує питання із плутаниною у документації у енергокомпанії.

Щодо Дитячого закладу «Малятко», то в ньому роботи із термомодернізації тривають повним ходом і готовність об’єкту буде аж через два місяці.

Під час заходів представниками Держпродспоживслужби перевіряється облаштування території, проведення ремонтних робіт у приміщеннях навчальних закладів, зокрема у спортивних залах, приміщеннях соціально-побутового призначення та харчоблоках. Особлива увага членів комісії приділяється забезпеченню харчоблоків закладів освіти технологічним обладнанням та проведенню лабораторних досліджень питної води.

Крім того, з метою гарантування належної підготовки до нового навчального року та запобіганню захворювання на СОVID-19, зважають на забезпечення освітніх закладів масками, безконтактними термометрами, антисептичними, дезінфікуючими та миючими засобами, контейнерами для збору використаних захисних засобів, одноразовими паперовими рушничками. Відповідно до нових вимог до дитячого харчування у школах повинні бути сміттєві баки, розташовані окремо, що легко миються. Харчові відходи повинна забирати організація, що має документи на відповідну утилізацію. Посилені вимоги щодо вентиляції навчальних кабінетів фізики та хімії та багато іншого.

У котельні школи с. Соснова слід зробити невелику реконструкцію, щоб зменшити непродуктивні втрати. А Семенівську школу взагалі очікує реконструкція теплотраси, щоб не допустити втрату тепла, тендер проведений, роботи будуть здійснені найближчим часом.

Загалом школи та садочки справляють гарне враження: десь більш сучасні, десь потребують ремонтів. Недоліки, виявлені санітарною службою, мають бути ліквідовані до 1 вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь