ВИКОНКОМ

Дата: 31.08.2021 11:27
Кількість переглядів: 397

ВИКОНКОМ ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТА НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ

Про готовність закладів освіти Студениківської сільської ради до роботи в новому, 2021 -2022, навчальному році та роботи в осінньо-зимовий період на черговому виконкомі Студениківської сільської ради доповіла начальник відділу Людмила Олексіївна Шевченко. Зокрема, доповідач зазначила, що у громаді функціонує 2 дошкільні заклади та два відділення дошкільних закладів при закладах освіти, які відвідують 176 дошкільнят. Функціонує 4 заклади освіти, серед них опорний та його філія. Всього у закладах освіти навчається 578 учнів. До першого класу у громаді піде 58 дітей, працюватиме 6 інклюзивних класів.

«За результатами об’їзду заклади готові до нового навчального року. Найпильніша увага до першокласників та приміщень, де вони навчатимуться. Наразі усі перші класи забезпечені новими меблями, зроблено косметичні ремонти приміщень, у перших числах вересня очікуємо мультимедійні комплекси та ноутбуки за програмою НУШ.

Фото без опису

Усі заклади забезпечені миючими та дезінфікуючими засобами, мають внутрішні санвузли, підключені до мережі швидкісного зв’язку Інтернет. Головними заходами цього року був капітальний ремонт харчоблоку опорного закладу із заміною технологічного обладнання. Наразі у закладі тривають роботи із завершення встановлення пожежної сигналізації та збільшення потужності електропідстанції для належної роботи встановленого обладнання. Також проводиться масштабна модернізація дошкільного закладу «Малятко».

У школі села Соснова також проведено повну обробку дерев’яних конструкцій даху, виготовлений проєкт на встановлення протипожежної сигналізації.

Фото без опису

Наразі ліквідовуються недоліки, виявлені Держпродспоживслужбою. Придбаються сміттєві баки, зроблено аналізи води по всіх закладах. Однак є серйозні претензії до лабораторії, яка здійснює аналізи.

Щодо вакцинації педагогічних працівників, то відповідно до вимог 80% медпрацівників вакциновані лише у освітніх закладах села Пристроми, всі інші мають невеликий відсоток щеплень», - зазначила Людмила Олексіївна.

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб продовжити роз’яснення необхідності вакцинації педагогам. Це єдиний шлях уникнути дистанційного навчання, від якого страждає якість освіти, педагоги повинні це зрозуміти, бо безпека і належний рівень освіти насамперед», - підсумувала виступ Марія Олександрівна.

Співдоповідачем із першого питання був Василь Петрович Манов, відповідальний за котельне господарство. Він охарактеризував стан підготовки до опалювального сезону. Найближчими днями доведеться ще провести реконструкцію частини опалення у школі села Соснова. Буде проведена реконструкція теплотраси задля теплозбереження у освітньому закладі Семенівки. Шість об’єктів залишається ще на газовому опаленні, вони також готові до експлуатації. Зокрема, перекрито котельню Амбулаторії у селі Семенівка. Щодо забезпечення вугіллям, то очікується поставка трьох вагонів. Дровами забезпечені повністю, дрова занесені під навіси, окрім Соснівської школи, де вони мокнуть, тому виконком встановив десятиденний термін для виправлення становища.

Члени виконкому схвалили план та прогноз бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки, зазначивши, що слід шукати джерела наповнення бюджету, зокрема і через інвентаризацію земель, як це зробила «Нива Переяславщини». Єдиний вихід із становища – переглянути розмір орендної плати комунальної землі. Іван Васильович Забара, керівник «Стейкагро», запропонував підготувати звернення від громади з тим, щоб усі землевласники продовжили інвентаризацію земель і направити усі податки до бюджету громади, наразі підприємство подало про це заяву до громади.

Фото без опису

Також було затвердження графік роботи окремим працівникам Виконавчого комітету Студениківської сільської ради, у зв’язку із тим, що вони проживають у інших населених пунктах та пов’язані із графіком руху громадського транспорту.

Відповідно до вимог чинного законодавства затверджено режим роботи Студениківського інклюзивно-ресурсного центру, про що доповіла Ірина Юріївна Бідюк. З понеділка по четвер фахівці працюватимуть із 08.30-16.00, у п’ятницю - 08.30-15.45.

Присутні підтримали оголошення аукціону на продовження договору оренди житлового приміщення, що перебуває в оренді впродовж тривалого часу.

Також було підтримано рішення про надання дозволу на укладання договору дарування житлового будинку, в якому зареєстрована неповнолітня дитина.

Змінено також статус квартири та присвоєно кілька поштових адрес.

Надано матеріальну допомоги на поховання непрацюючим жителям, які не перебували на обліку в Центрі зайнятості.

Насамкінець обговорили питання створення комунального підприємства з водопровідно-каналізаційних робіт. Питання запропоноване головою ТГ для роздумів, бо зараз якість води та різниця у цінах у різних селах громади, нас не влаштовує. Підприємство має бути на самоокупності, бути спеціалізованим і мати кошти для модернізації мереж. Питання буде вивчено та обговорено детальніше з депутатським корпусом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь