СЕСІЯ

Дата: 15.09.2021 16:03
Кількість переглядів: 553

НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ - СПРАВА СПІЛЬНА

Саме під таким лейтмотивом пройшла чергова сесія Студениківської територіальної громади. Усі питання так чи інакше стосувалися бюджету: оптимізації витрат та надходжень.

Сесія взагалі була особлива. Не тільки тому, що ухвалювались життєво важливі рішення, але і тому що 14 сесія відбувалася 14 числа о 14 годині. Ці цифри виявилися щасливими для громади, всі рішення були ухвалені, правда не всі одноголосно.

Перші питання стосувалися затвердження звіту про виконання фінансового плану за 2 квартал 2021 рік Комунального некомерційного підприємства «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». З цього питання доповідала директор закладу Лариса Василівна Кузьменчук. Основні витрати закладу обумовлені масштабним переобладнанням приймального відділення лікарні.

Медичний заклад у Переяславі оновлювали в рамках президентської програми "Велике будівництво". Під час робіт реконструювали частину приміщень першого поверху терапевтичного корпусу лікарні та перепланували кабінети. Замінили інженерні мережі, сантехніку, влаштували системи автоматичної пожежної сигналізації, вентиляції та подачі кисню із кисневої ємності. Наразі реконструкція завершена. Окрім того, у медичному закладі встановили нове діагностичне обладнання — це рентгенівська система, комп’ютерний томограф, апарати УЗД та монітори пацієнта. Зроблена мала операційна, кімнати інтенсивного лікування, педіатрії, палати денного стаціонару. Наразі лікарня працює, як опорна чи госпітальна із лікування ковідних хворих, єдина на Лівобережжі Київщини. Однак приймальне відділення лікарні здійснює прийом хворих. Очільниця лікарні особливо наголосила на зростанні числа захворювань на коронавірусну інфекцію. Загалом на реконструкцію громада виділила 1 мільйон 400 тисяч - пропорційно до кількості жителів громади. Також кошти громади використовувались на оплату комунальних послуг. Детальний звіт читайте у матеріалах сесії, які розміщені на сайті громади. Депутати підтримали рішення про затвердження звіту про роботу КНП «Переяславська БЛІЛ» за 6 місяців 2021 року та зміни до фінансового плану, а також надали два дозволи: на передачу в оренду бетонного майданчика для встановлення твердопаливного котельного обладнання для подальшого виробництва теплової енергії з альтернативних видів палива та дозвіл на списання основних засобів, які пошкоджені нещодавньою пожежею.

Скарги жителів на відмову в обслуговуванні озвучила Марія Олександрівна, на що очільниця лікарні продиктувала свій номер телефону, щоб звертатися відразу, щойно такі випадки з’являться.

Звернення від Ташанської сільської ради щодо затвердження структури та штатної чисельності Ташанського територіального центру також було підтримано, правда не без застережень. Напередодні на засіданнях депутатських комісій виражалися думки щодо виходу зі складу співзасновників закладу, але без сприяння сусідніх громад заклад просто не зможе існувати, а без нього старіюче населення не обійдеться. Передбачено для цього 1 мільйон 700 тисяч гривень. Левова частка цих коштів піде на виплату заробітної плати соціальним працівникам громади, які будуть переведені до Ташанського центру.

Депутати підтримали внесення змін до рішення Студениківської сільської ради УІІІ скликання від 23.12.2020 року №112-ІІІ-УІІІ «Про бюджет Студениківської сільської територіальної громади на 2021 рік» та додатків до нього зі змінами. Зокрема сесія Київської обласної ради після двомісячного зволікання виділила 7 мільйонів гривень на фінансування будівництва стадіону у селі Переяславське та 1,5 мільйона на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Миру у селі Соснова.

Також отримало схвалення рішення щодо прогнозу бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки.

У зв’язку із прийняттям нового Закону України щодо інституту старост, старостинський округ утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою у складі одного або декількох населених пунктів (крім адмінцентру тергромади), на території яких проживає не менше 500 жителів. Саме таку вимогу містить Закон України від 14.07. 2021 року №1638-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост». Тому депутати внесли змін до своїх попередніх рішень та утворили єдиний округ у складі сіл Козлів, Сомкова Долина та Строкова. Згідно із цим же законом старости отримали п’ятий ранг службовців місцевого самоврядування. Усі зміни відбудуться до 1 листопада поточного року. Паралельно будуть проводитись вибори старости округу, тому сесією також затверджено порядок громадського обговорення кандидатури старости. Для забезпечення доступу жителів до надання адміністративних послуг у вище перелічених селах будуть введені посади адміністраторів, натомість посади діловодів скорочені.

З метою економії бюджетних коштів та задля зменшення витрат проведено організаційно-штатні заходи із оптимізації чисельності та штату працівників апарату Студениківської сільської ради та її виконавчих органів, закладів освіти та культури. Частина посад скорочена, частина об’єднана. Усі заходи відбудуться із 15 листопада. Зокрема будуть ліквідовані посади сторожів, а об’єкти приєднано до пульту охорони. Також суміщено посади бібліотекарів та завідувачів клубних закладів. З цією ж метою на 25% зменшено заробітну плату голови громади та заступника, ліквідовано посаду заступника голови з питань регіонального розвитку та землевпорядника. Загалом вказані заходи дадуть загальну економію до 3 мільйонів гривень на рік.

У зв'язку зі змінами в законодавстві депутати затвердили Статут в новій редакції та зміни до штатного розпису Студениківського інклюзивно-ресурсного центру.

Через критичний стан щодо енергозабезпечення населених пунктів громади депутати підтримали спільне звернення до Президента, РНБО, Антимонопольного комітету, КОДА, ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі» та Національної комісії, що здійснює Державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щодо якості постачання електроенергії в села громади. Після затвердження лист буде направлено до всіх інстанцій, які можуть сприяти у вирішенні питання.

У ході сесії затверджено проектно-кошторисну документацію по об’єкту: «Капітальний ремонт ділянки дорожнього покриття по вулиці Черняховського в с. Пристроми. Укладено Угоду про соціальне партнерство з ТОВ «ЛАЙФСЕЛЛ».

Також затверджено фінансовий план КП «Господар» на 2022 – 2024 роки у сумі 16 мільйонів гривень, що передбачає купівлю з одиниць комунальної техніки, однак лише за наявності необхідних коштів. Зокрема, необхідна вишка, бо сааме цим обумовлена затримка у заміні вуличних ліхтарів. Наразі вона орендується і за рік витрати на оренду становлять близько 600 тисяч гривень.

Депутати ухвалили рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги на лікування та виплату одноразової матеріальної допомоги на народження дитини. Всього громада виплатить по 20 тисяч гривень шести родинам, де народилися немовлята: Волошин Ірина Миколаївна с. Студеники, Корж Вікторія Павлівна с. Пристроми, Недря Світлана Олександрівна село Студеники, Синицька Галина Іванівна Сомкова Долина, Матвійчук Любов Василівна та Коваленко Олена Ігорівна Пристроми,

Також продовжено договір оренди земельної ділянки з Баришівським райСТ в с. Леляки по вул. Калинова, 1, що дозволить забезпечити надходження до бюджету відповідних коштів.

У наступному 30 питанні щодо вжиття заходів з державної реєстрації земельних ділянок та прийняття їх у комунальну власність Студениківської сільської ради депутати не були такими єдинодушними, але воно таки ухвалено більшістю голосів і депутати надали право голові Студениківської ТГ звернутися до Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень із заявою щодо реєстрації земельних ділянок, колишнього КСП «Соснова», які нині перебувають у приватній власності Ю.І.Павлушка. Підстава - набрання чинності Постанови Верховного суду України у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду від 29.07.2021 року по справі № 373/1842/14-ц, провадження № 61-9981св21 та у зв’язку із тим, що підстава набуття та реєстрації права власності скасована постановою суду, керуючись Земельним кодексом України, Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», пунктом 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Наступним депутати ухвалили програму проведення навчальних зборів територіальної оборони Бориспільського району та виділення для цього 15 тисяч гривень на придбання пального, засобів індивідуального захисту та іншого.

Розглянуто також цілий ряд земельних питань.

Насамкінець слово взяв засновник Групи компаній «Нива Переяславщини» - найбільшого бюджетоутворюючого підприємства громади, Олександр Мостіпан. Він подякував депутатам за підтримку рішення про виділення йому земельної ділянки, що дозволило йому змінити місце прописки. Відтепер податки від дивідендів Олександр Олексійович сплачуватиме за місцем прописки. «До травня наступного року я повинен сплатити податки із дивідендів, вони надійдуть уже до Студениківської громади за місцем проживання. Орієнтовний обсяг їх становить від 5 до 7 мільйонів гривень. Це будуть додаткові гроші для громади, як я і обіцяв», - зазначив Олександр Олексійович. Депутати зустріли повідомлення оплесками.

У повному обсязі сесію можна переглянути на сайті громади у розділі онлайн трансляція чи на каналі громади за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=4IuHvzEuWr0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь