ДЕНЬ СЕЛА ПЕРЕЯСЛАВСЬКЕ

Дата: 18.09.2021 14:31
Кількість переглядів: 294

ПЕРЕЯСЛАВСЬКОМУ -123

Село Переяславське - промисловий центр громади святкувало День села із розмахом і дуже весело. Навіть надокучливий осінній дощик, що ввесь день по починався то зникав, не став на заваді святу. Благо організатори продумали все до найменших дрібниць. На галявині перед Будинком культури була напнута велика військова палатка, дитячі конкурси відбувалися на напівзакритому танцювальному майданчику, а концерт у просторому залі.

Фото без опису

Не можна оминути особливу атмосферу свята, яка з’явилася ще у дворі закладу культури, бо тут все було у кульках, вабила до фото новенька фотозона, на авансцені усе було заставлене розкішними квітковими композиціями, словом постарались організатори на славу. До речі усі ці святкові прикраси з’явилися завдяки молоді, справжнім фанатам рідного села і ентузіастрам. Не можемо втриматись, щоб не назвати їх поіменно, бо рідко в якому селі молодь самотужки долучається до організації та оздоблення свята. Це: справжній натхненник організатор молоді Дмитро Жуков, Яна Сьомака, Даша Лепетун, Анна Левчук, Влад Кривошей, Ростислав Пісклов, Максим Кабаненко. Респект усій цій дружній ватазі, тепер ми переконані, що майбутнє у Переяславського активне і прекрасне.

Фото без опису

Не менш прекрасним був і концерт. Розпочався він із слів урочистих привітань від гостей. Щиро і сердечно вітала жителів Марія Олександрівна Лях - голова Студениківської громади. Закликала до єдності і бажала багато щасливих весен і зим. Щемко і зворушливо звертався до земляків староста села Михайло Романович Ємельяненко. Вітання від головного бюджетоутворюючого підприємства передав директор Переяславського ЕКХП Олександр Васильович Ярощук.

У самому концерті було багато зворушливих і чудових моментів. Вітав земляків піснею Максим Красота. Короваї із зерна нового урожаю вручили голові громади та старості, потім їх розрізали, щоб пригостити глядачів у залі. Вітали новонароджених за два останні роки, а їх було аж 13, срібних та золотих ювілярів, довгожителів, кому більше 90 років, найповажнішій жительці села -98! Пригощали шампанським та цукерками срібних та золотих ювілярів і через десятки років, яку юності для них звучало: «Гірко!». Розпочали концерт учасники хореографічного колективу «Барвінок», от де не шкодуючи долонь аплодували малим танцюристам усі присутні в залі, а керівник колективу Олександр Іванович Козачок отримав із рук старости Подяку та грошовий сертифікат.

Фото без опису

Потім сцену віддали дорослим учасникам. Концерт від Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки під керівництвом народного артиста України Зеновія Корінця пройшов на одному диханні. Один за одним на сцену виходили то чоловіча група хору, то жіноча, звучали добре знайомі українські народні пісні у супроводі і акапельний спів, зал підспівував, кричав: «Браво!», аплодував до мурашок у долонях. А хореографічна група викликала повний захват, бо тут були і іскрометні гуцульські танці, і витончені кримськотатарські, і запальні козацькі, і величальні композиції. А завершився концерт виконанням пісні на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» та славослов’ям «Многая літа!».

Фото без опису

Тим часом малеча розважалася окремо. Працювали аніматори, усім бажаючим накладали аквагрим, а «Нива Переяславщини» запросила на розваги у дартс діточок, тому переможців не бракувало. Раз за разом вправні стрільці вигравали то магнітики, то брелоки, то кружки. Також Група компаній «Нива Переяславщини» підготувала для громади села частування: два смажені поросятка, смажену картоплю з м’ясом, салат та напої, а організатори свята – солдатську кашу. Усе це додало такого настрою похмурому дню, що під кінець над Переяславським навіть засяяло сонечко, усупереч усім прогнозам. Нехай так буде завжди, а нові роки приносять лише нові номінації для нагородження. Щастя тобі, Переяславське, зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь