ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 21.09.2021 08:38
Кількість переглядів: 191

УКРАЇНА ПЕРЕХОДИТЬ В «ЖОВТУ» ЗОНУ

Фото без опису

У зв‘язку із суттєвим погіршенням епідеміологічної ситуації щойно ухвалено рішення, що з 23 вересня 2021 року в усіх регіонах України запроваджується «жовтий» рівень епіднебезпеки та обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для нього.«Епідемічна ситуація у країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей», — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість кожному щепитися безкоштовно. Експерти констатують вибухові темпи спалаху COVID-19 в Україні.

В Україні суттєвими темпами прискорилося погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19. За останній тиждень на 68% зросла кількість нових виявлених випадків. Через тиждень захворюваність в Україні перевищить середньоєвропейську в перерахунку на 100 тис. населення.

«Наразі зростання добових госпіталізацій пришвидшилося до +51% за тиждень. Це найбільша динаміка, яку ми спостерігали в 2021 році. Зараз ця динаміка вдвічі перевершує динаміку весняної хвилі, коли було 20-30%», — зауважив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

Приріст добових госпіталізацій становить 1 500 в середньому за добу.

Водночас розрив між госпіталізаціями і виписками збільшився на 60%. На цьому тижні Чернівецька область може бути переведена на «червоний» рівень епіднебезпеки. У зоні ризику — Західна Україна, Харківська, Луганська та Житомирська області.

Почнуть діяти такі обмеження:

• школи, дитсадки та виші працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

• заборонений масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;

• не більше чотирьох людей за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метра;

• кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

• спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.

Обмеження не діятимуть, якщо 80% учасників, організаторів заходів або працівників закладів мають принаймні одне щеплення від COVID або негативний ПЛР або експрес-тест (діє 72 години). Підтвердити вакцинацію можна буде за допомогою covid-сертифіката.

Нагадаємо, Кабмін вивчає можливість змусити всіх українців, що працюють і які не пройшли вакцинацію, постійно робити ПЛР-тести за свій рахунок. Також їх можуть позбавити державної допомоги при посиленні карантину.

Також вчора уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня 2021 року. За новими нормами МОЗ, вакциновані українці отримають привілеї у «жовтій» та «червоній» зонах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь