ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 22.09.2021 08:41
Кількість переглядів: 223

РОБОТА НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ВАКЦИНАЦІЇ

Оголошення переходу України до «жовтої зони» наклало свій відбиток і на життя громади.

« У директивах Уряду чітко встановлено, що школи, дитсадки та виші працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою, тому робота освіти громади залежатиме саме від рівня свідомості працівників закладів. Наразі у громаді створені всі умови для доступності вакцини, працює мобільна бригада, безпосередньо у Амбулаторіях за місцем роботи чи проживання усі охочі можуть зробити щеплення будь-якою із обраних вакцин, тому зараз усе залежить від особистого ставлення кожного до свого здоров’я та виконання професійного обов’язку», - коментує готовність освіти до роботи у «жовтій зоні» голова Студениківської ТГ Марія Олександрівна Лях.

Сьогоднішній день голови розпочався із виїзного прийому у селі Переяславське. Звернення було тільки одне від активної дописувачки соціальних мереж Наталії Хруленко щодо недостатнього інформування про стан справ у громаді. Отож намагаємось виправити ситуацію.

Інших звернень та запитань не було, але у голови були запитання до працівників навчальних закладів. Марія Олександрівна відвідала школу та поспілкувалась із вчителями. Педагоги одноголосно заявили, що солідарні зі своїми учнями і не хочуть переходити на дистанційне навчання, бо вважають його недостатнім для належного засвоєння знань. Переяславська школа працює у статусі навчально- виховного комплексу, але якщо серед працівників школи вакциновано майже 100%(двоє працівників обіцяють сьогодні вакцинуватись першою дозою), то із 13 працівників дошкільного закладу тільки сьогодні 6 працівників пообіцяли зробити перше щеплення. У разі якщо до 17.00 сьогоднішнього дня щеплення проведено не буде, то заклад працювати у "жовтій зоні" не зможе. Марія Олександрівна поспілкувалась із працівниками садочка і наголосила на необхідності вакцинації.

Відбулася також зустріч із працівниками Амбулаторії, які виразили готовність до проведення щеплень всіх бажаючих. Наразі у них наявні вакцини СoronaVac та Pfizer. Остаточне рішення щодо роботи дошкільного закладу буде ухвалено після 17.00 і відображено у відповідному Розпорядженні голови.

Наступним Марія Олександрівна відвідала дошкільний заклад «Малятко» у селі Студеники. Наразі він термомодернізується, тому діти його не відвідують, однак 1 працівник, якого не вистачало до 80% виявив готовність вакцинуватись, Таким чином наразі ситуація по громаді наступна: Студениківський опорний заклад – 86, 36%; Семенівська школа – 82, 35%; Пристромська школа – 85, 29%; школа села Переяславське – 88, 4%; Соснівська філія СОЗ – 85, 19%; Пристромський дошкільний заклад «Малятко» - 81, 82%; Студениківський дошкільний заклад «Малятко» - 84, 62%; дитячий садок с. Соснова – 100%, Переяславський дошкільний заклад – 43, 75%.

Стосовно вакцинації у громаді Марія Олександрівна поспілкувалась із головним лікарем – Вікторією Кормишевою. Якраз на час приїзду голови у закладі проводили випробування опалювальної системи, працює опалення і у дошкільному закладі с. Переяславське. Голова громади зауважила, що у бюджетних закладах, що опалюються дровами, керівники повинні орієнтуватись на погодні умови.

Наразі медики громади готові провести щеплення всіма наявними вакцинами, залежно від бажання пацієнтів. Сьогодні у Амбулаторії Студеників вакциновано 10 осіб, один пацієнт повторно. Загалом у громаді вакциновано всього 30% від числа жителів, які уклали декларації із сімейними лікарями.

«Загальнодержавний відсоток становить 12, хоча в нашій громаді він вдвічі вищий, але цього не достатньо не те що для колективного імунітету, але і для того, щоб почувати себе безпечно у громадських місцях, тому медики громади закликають дотримуватись карантинних вимог, зберігати соціальну дистанцію та вакцинуватись. Якщо хтось побоюється побічних дій, то можу сказати, що вони у жодне порівняння із наслідками захворювання не йдуть. Ми готові вакцинувати не тільки у Амбулаторіях, здійснюємо також виїзд додому до людей, які не можуть дістатися до медзакладу самотужки. Велике прохання берегти себе і своїх близьких, так як новий штам вірусу Дельта значно заразніший (на 40%) та частіше приводить до важких наслідків (у 2, 6 рази)», - звертається до громади головний лікар Вікторія Кормишева.

Подальший план дій щодо зміни епідситуації буде викладений у розпорядженні голови громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь