ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 11.10.2021 15:51
Кількість переглядів: 229

СТАДІОН ГОТОВИЙ НА 70%

Фото без опису

Наймасштабніша будівля цього року та загалом найбільша та найзатратніша споруда громади – стадіон у селі Переяславське,- уже вимальовується, бо наразі готовність його становить 70%.

А починалося усе із мрії про спортивну інфраструктуру для села, бо промислове серце громади – Переяславське (так склалося історично), сплановано так, що жодної вільної ділянки не залишилось. Єдине місце – це колишній сільський стадіон, розташований у низовині і поруч із дорогою. Як усяка велика будівля, стадіон має власну історію зведення і у цій історії багато складних і гарних моментів, підтримки друзів і спільної роботи. Розпочалося із проблем із газовою трубою, яка пролягала по діагоналі поля, але Група копаній «Нива Переяславщини" взяла на себе її перенесення. 300 тисяч гривень від компанії, злагоджена робота газовиків і енергетиків, - і перші труднощі подолані.

Загальна вартість будівництва – 15 мільйонів, проєкт фінансувався на дольовій участі, із якої 20% або 3 мільйони гривень фінансувала громада зі свого бюджету, решту Київська обласна державна адміністрація. Виконавець робіт, обраний за процедурою тендеру, – ТОВ «Агрошляхбуд», доклав усіх зусиль, щоб будівництво велося відповідно до проєкту. Територія у 1. 5 гектара вирівняна і спланована, частина ґрунту перенесена на інший кінець поля, бо схил місцями становив 20 градусів, додатково підсипано та сплановано ґрунт у потрібних місцях. Збудовано підпірні стінки, щоб ґрунт не осипався, бо територія стадіону нижча рівня дороги.

У червні кошти, передбачені у обласному бюджеті на будівництво, були перекинуті на інші об’єкти, тому всі сили задіяли для повернення фінансування. Завдяки неодноразовим перемовинам голови громади, втручанню обласних депутатів та впливових людей громади виділено 7 мільйонів на продовження будівництва, решту коштів планують додати, включивши об’єкт у Програму Президента «Велике будівництво».

Наразі підрядник заасфальтував бігові доріжки, підготував та спланував парковки, залишилось ще їх заасфальтувати, і таким чином підійшов до найбільш затратної частини споруди – штучного покриття, вартість влаштування його – 4 мільйони гривень. Роботи продовжуються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь